Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Black Adder až príliš predvídavé. Až príliš sa to podobá na obdobné time travel filmy, kde je strašne veľa historických postáv a gagy sa týkajú toho istého. Na druhej strane aj tu dokážu Curtis a spol. prekvapiť - napr. pasáž s Williamom Shakespearom. Poteší účasť v podstate celého hereckého ansámblu (až na to, že McInnerny hrá Darlinga a nie Percyho), ale nezmení dojem toho, že ide len o akýsi vývar z toho, čím bol typický pôvodný seriál. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je skutečně obdivuhodné, že tvůrcům po šestnácti letech od vzniku první řady, čtyřech sériích a několika speciálech, ani v nejmenším nechyběla invence. Naopak, mohli by ji rozdávat měrou vrchovatou! P.S.: Český dabing je vynikající (i když nerespektuje odkaz k seriálu, je skvěle přeložený, obsazený i zahraný). 95%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna to je tim, ze je tenhle kratas novejsiho data, ale humor mi tu prisel takovej odlisnej. Sice dojde na tupyho Baldricka, Zmijakovo urazky, proste vsechno, co clovek od Cerne Zmije ceka, ale neni tu toho kdovijak moc a je to spis zamereny na parodovani historickejch udalosti. Coz je porad skvela zabava, ale uz ne tak kulervouci. Nicmene objevi se vsichni stari znamy v ruznejch rolich, coz je fajn. Jen by me zajimalo, jestli ani v originale neni smich divaku a nebo jestli to takle zmrsila CT. Ne, ze bych nevedel, kde se smat, ale uz jsem na ten smich navyklej, takze mi to trochu vadilo. Mozna se mi to taky tolik nelibilo kuli odlisnymu dabingu, nez na jakej jsem zvyklej a debilnim novym jmenum pro Atkinsona a Robinsona. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Legendární Black Adder jsem ještě neviděl. A možná právě proto moc nevím, jak s tímhle druhem humoru zacházet. V Bestiánovi je jednoduchý humor mixovaný tím značně promyšleným. Celé to tak nějak příjemně zapadá do sebe a žene to člověka ke smíchu a k tomu, že se těší na každou další minutu. No a Robin Hood? Kdo to je? :-D Režie: ***; Scénář: ****; Herci: ***; Hudba: *** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)

Reklama

Reklama