Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (898)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, hlavně ale trefné - zejména ironizující ztvárnění celostátní soutěže "Little Miss" včetně odzbrojujícího tanečku malé Olive v podání Abigail Breslin. Vůbec celá praštěná rodinka byla neodolatelná. Moralizování o síle a vzájemné podpoře rodiny, která má držet při sobě, bych sice vynechala, ale jinak nemám, co bych vytkla. Každá z těch postaviček by si totiž zasloužila vlastní film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film na mňa počas celého deja pôsobil veľmi pozitívne, ako také malé, nenápadné, ale poriadne živé striebro, ktoré síce nie je úplne hodnotné, no ako maličkosť vie nesmierne potešiť. Scenár ako ukľudňujúci balzam na duši v podaní všetkých výborných hercov a záver ako víťaz, ktorý zvládol úspešne prekonať všetkých Hooverovych deväť krokov k úspechu. A nakoniec ani neviem prečo nedávam plné hodnotenie, možno z dôvodu, že sme ako mierne opojená partia mylne očakávali bláznivú komédiu a niektorí jednotlivci mi ten nedostatok pri sledovaní dosť znepríjemňovali. 85%. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Otec kariérista, matka náladová nervačka, strýc homosexuál se sklony k sebevraždě, syn drží bobříka mlčení, dcera sní o korunce královny krásy a dědeček bere heroin. Brilantně napsané a zahrané postavy v road movie plné vtipu, přátelství a snů bortících se jak domečky z karet, u kterého vám po chvilce dojde, že tentokrát se hollywoodský kýč opravdu nekoná. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Okay. Everybody just pretend to be normal, okay? Like-Like everything's normal here." Taková malá milá roadmovie. Ve filmech typu jedeme-odněkud-někam-za-konkrétním-účelem jde podle mě spíše o průběh dané cesty, než o události, které se přihodí v cílové destinaci. V Little Miss Sunshine tomu není jinak, protagonisté (očividně nefungující rodina) procházejí a prožívají cestu sebepoznání, aby na konci zjistili, že jsou to vlastně oni, jediní, kteří to mají v hlavě v pořádku. Film, který pohladí po duši, a ke kterému se nejeden rád vrátí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pouze průměrná dramatická road movie s komediálními prvky. Rozhodně se nejedná o nějakou bombu, ale na druhou stranu to vůbec není špatný film. Taková trochu přehnaná, oddychová jízda s občas depresivní, s občas pohodovou atmosférou. Abigail Breslin dokázala, že se z ní stává velká herečka. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Nezávislá komedie stála 8 milionů amerických dolarů a svému distributorovi Fox Searchlight vydělala během prvních tří dnů promítání (28.-30. 7. 2006) 370 998 dolarů v sedmi kinech, což stačilo na 20. příčku návštěvnosti. Kina postupně přibývala, a tak se celkový výdělek postupně zastavil jen několik dolarů před úctyhodnými šedesáti miliony. (imro)
  • Producenti v čele s Marcem Turtletaubem koupili scénář od nováčka Michaela Arndta za 250 000 dolarů a začali snímek připravovat pro Focus Features. Když však firma z natáčení vycouvala, koupil Turtletaub scénář nazpět a rozhodl se jej zrealizovat sám. (imro)
  • Původně se mělo cestovat z Marylandu na Floridu. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama