Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je tento film tak hatovaný. Popravde si myslím, že tam bolo pár zaujímavých nápadov a najmä funkcie úľu boli veľmi dobre vymyslené. Bolo to veľmi farebné, veľmi pekné letové animácie a príbeh nebol nijako predvídateľný. Vôbec som nevedel kam to bude spieť. Bee Movie sa podľa mňa narozdiel od Shark Tale alebo Shrek the Third dosť podaril. Pobavil som sa, oddýchol som si a to som od toho čakal. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Svůj postoj k novým animovaným filmům jsem již na několika místech zveřejnil. Ovšem sem tam se na nějaký filmeček podívám a například v tomto případě to ani nebylo na škodu. Děj není nijak originální, zato je svižný a oddechový. Překvapil mě celkem častý výskyt dobrých vtipů, též si myslím, že není na škodu se podívat na film v českém znění, Petru Rychlému jsem schopen ty Natočta a Ordinace odpustit. Stejně tak jsem schopen odpustit občasné zaměření se tvůrců v některých scénách spíše na děti. A budete se divit, ale i já puritán musím uznat, že v tomto případě nebyla zmodernizovaná klasika (např. Sugar, Sugar) vůbec špatná. Sice slabší, ale i tak čtyři hvězdy, celkem překvapení. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Klasický dreamworksovský výrobek, který už nemá čím překvapit, ani když ústřední nápad i scenář pochází z hlavy Jerryho Seinfelda. Většinu popkulturních narážek mladší publikum nepochopí (právnická hantýrka, včelí show Larryho Kinga) a i klasické vtípky tu nejsou servírovány přímo pod nos. Celkový příběh je dokonale rozladěn a výrazně by prospělo pár škrtů scénáristovy propisky mezi postavami i jednotlivými, chabě poslepovanými scénkami. Výsledek: krystalicky čirý 3D průměr... ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Takovou medovou jízdu New York jestě nezažil. Jednoznačně jeden z nejlepších animáků poslední doby, hlavně díky námětu, který nabízí mnoho příležitostí k humorným situacím, jež autoři bohatě využívají. Navrch jde o geniální sociální sondu do moderní doby, pro jejíž ocenění je ale třeba znalost amerických reálií a originálního znění, jehož téměř britská ironie a zlehčovaný americký patos vykouzlí (spolu s výbornými hlasy, poctivou hudbou a s poměrně zdařilou animací) skvělou zábavu na nedělní odpoledne. Nezapomenutelné scény jsou Larry King, přistání jumba, Italian Vogue, Ray Liotta, atd atd. Nominaci na Zlatý Globus si Bee Movie zasloužil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)
  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama