Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

aluna 

všechny recenze uživatele

Jo, tleskejme čtyřicátníkovi ve stoje za to, že dokázal jednou udělat to, co každej jinej normální samostatnej člověk zkrátka furt dokola musí, i když ho to taky nebaví. Tleskejme sebestřednýmu parchantovi a každýmu titěrnýmu náznaku jeho dočasný snahy zapojit se do každodenního kolotoče péče o chod domácnosti a plnění pracovních povinností. Nepřikládám extra význam nablýskanýmu obydlí (místo odpočinku s rodinou se strhat, abych pak v tom načinčaným hnízdečku mohla padnout?), na citrony sere pes, kulábr bych místo jídelního stolu klidně snesla, páč jím v posteli a na holku jsem celkem dobytek, ale i kráva někdy musí dojit a vůl táhnout, protože je to prostě potřeba. A když bejk s sebou flákne do chlíva a nechá za sebe věčně makat krávu, je to vůl a musí táhnout. To jsem ze svýho tentokráte těžce subjektivního pohledu mírně přehnala, páč Vince nebyl bastard (jen nevinně bezohlednej a navíc: viňme skutečný pachatele - matky!) a s Jennifer si na svých bedrech každej nesli část viny. Jen on značně větší, protože kdyby se o ni měl s křehoučkou Aniston dělit fifty fifty, asi by se pod tou tíhou její bedra prolomila. Zatímco chlapi, zvláště někteří, to často unesou. Tahat nemohou, na to jsou křehcí, ale pro vlastní pohodlíčko se s nějakou vinou (pche) a sobeckostí vypořádají. V pohodě. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// Aniston září, Justin Long potěší, scénář je odlišný od jiných -moc gagů a hlášek tady nenajdete, slabší hudba, slabší obsazení/// Rozchod je celkem netradiční romantický film. Už jen tím, že je to víc drama než komendie a přestože by tento námět vybízel k tomu, aby si z něj filmaři vystřelili a naservírovali nám tucet gagů...neděje se tak. Film je spíše vážnější, opravdovější a občas si jen řeknete, že to je pěkný úlet jak se ti dva k sobě chovají. Film je celkem zajímavý a rozhodně není špatný. Otázkou je jen, jestli sme nečekali něco víc./// Celkem 63%/// ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Říkat filmu o partnerském rozchodu romantická komedie, už to je tak trochu postaveno na hlavu. Pokud se dva rozcházejí, může to komedie skutečně být, ale romantika? Spíše než jako romantická komedie by se film dal zařadit do škatulky drama s komediálními prvky. To pokud by režisér v některých vtipných scénách méně tlačil na pilu a postavám (zejména těm vedlejším) dodal více hloubky. Film stojí hlavně na vzájemných naschválech, které si Gary s Brooke provádějí; jejich kvalita hodně osciluje, od vyloženě dobrých až po ty, které diváka uvádějí do rozpaků. Vaughn má poměrně velké charisma, tak jeho „party“ patří k těm lepším, horší je to ale s Aniston. Pozice romantické holky jí moc nejde, a nemastná neslaná je i v poloze uhádané fúrie na rozchodu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vynikající. Nádherná Jennifer Aniston a velmi vtipný Vince Vaughn. Je to sice vykrádačka války Roseových, ale čert to vem, tyhle partnerské trable mě nikdy ve filmu neomrzí a zde jsem se nespočetně krát přistihl válet se smíchy na zemi. Jisté situace jsou vygradovány a vymyšleny perfektně a chybí kousek, abych hodnotil zlatem. 80% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Gary (Vince Vaughn) si ve filmu hraje s PlayStation 2 a jeho oblíbené kousky jsou následující: Grand Theft Auto: San Andreas, Fight Night: Round 3 a Madden NFL 2006. (imro)
  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)
  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)

Reklama

Reklama