Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (149)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento animák nie je ľahká vec. Film má celkom sľubný úvod a záver, problém je v 60tich minútach medzitým. Tvorcovia sa tak veľmi snažili byť cool a originálni, až z toho vzišla nezmyslená chaotická miš-maš zlátanina, ktorá dokáže pobaviť nanajvýš 7 ročné deti. Je to škoda pretože potenciál tu bol. Pochváliť však musím najmä hudobnú zložku ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl hned několik pohádek a díky tomu se mi nabízí poměrně dobré srovnání. Robinsonovi však byl velký krok zpět a další ze stále přibývajících chyb Disneyho. Nevzhledné a nesympatické postavy a to především v čele s hlavním hrdinou. Neposílí to ani chatrný příběh a divný přitepleně působící,  nesebevědomý záporák. No prostě je to nezajímavé a kdyby mne o to nepožádal můj malý bráška, nikdy bych to neviděl a byl bych spokojený. Nedokoukáno, ale snad to alespoň těm dětem nepřijde úplně hloupé. 30% ()

Reklama

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na konci filmu jsem měl smíšené pocity. Hlavně jsem byl tak trochu zklamán. Příběh byl totiž mimořádně dobrý, ostatně jak už bývá u animáků vesměs zvykem, bohužel úrověň zpracování pokulhávala míle za ním. Příběh mě velmi zaujal, a myslím, že nejen mě, a navíc bylo vidět, že je všechno propojené a vše tak nějak dávalo smysl až v samém závěru. Právě kousek před koncem jsem měl z toho příjemný pocit. Z čeho jsem byl ale skutečně nejvíce zklamán, byla silně podprůměrná grafika. Animace na takto nový film, ještě ke všemu od Walta Disneyho, skutečně katastrofální. A co jsem snad postrádal u filmu nejvíce, byl vtip. Momenty, rádoby vtipné, které jsou ve skutečnosti více trapné než vtipné a hlavně nepřirozeně humorné, jsou spíše určené pro diváky předškolního věku. Takže ve finále hodnotím příběh 80%, zpracování 15% a film jako celek za 45%. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který mě ve své době opravdu nadchl, což o moc kreslených filmech říci nemohu. Nevím, co proti filmu zde většina lidí má - řekl bych že je to určitě kvalitativně srovnatelné s takovým filmem Na vlásku. Emotivní scény byly emotivní, vztahy mezi postavami fungovaly, co víc chtít. 85% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Namixovaný koktejl tak specificky, že ne každém tato prapodivná směs bude chutnat. Jako malý jsem byl nadmíru spokojen, ale dnes už to zkrátka nefunguje. Moc uspěchané, emočně slabé, pro děti nepochopitelné (odzkoušeno, ale kdo nevěří, tak ať vysvětlí dětem časový paradox) a hlavně málo vtipné, což děti prostě vyžadují. A když už ten lepší vtip přeci jen přijde, děti ho nechytí (Tom Selleck), nebo jim nepřijde vždy vtipný (retrospektiva). Za vynikající 2A akt s plno nápady o 5% navyšuji. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • V originálním znění původně Wilbura namluvil Daniel Hansen už před více než pěti lety. Když se později prováděly změny, musel do studia přijít mladší hlas Jordana Frye. (imro)
  • Film vznikal v době, kdy se šéfem Disneyho animačního oddělení stal John Lasseter z Pixaru. Na jeho popud režisér Robinsonových změnil dobrou polovinu téměř dokončeného filmu : přibyly nové postavy i zápletky. (Siriuss)
  • Práva na knihu studio Disney původně zakoupilo se záměrem natočit hraný snímek. Pak ale námět objevilo oddělení celovečerních animovaných filmů a uvědomilo si, jak obrovský potenciál skýtá kombinace futuristického světa, který byl popsán v knize, a téměř neomezených možností dnešní filmové animace. (Siriuss)

Reklama

Reklama