Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemný romantický film, jenž hlavně klade důraz na hudbu. Hudební průmysl je znánorněn dosti vtipně - nejenom kapela Pop!, Fletcher ale i další věci. Hugh Grant není žádný můj oblíbenec, ale tato role mu seděla. Mezi Barrymore a Grantem určitá chemie fungovala. Písně ve filmu nebyly vůbec špatné:)). Napsat pořádný hit není žádná sranda... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Grantova nejlepší necurtisovská romantika. Příběh dvou zraněných a zablokovaných tvůrčích duší, které si navzájem pomohou najít cestu zpět k tvorbě, samozřejmě se přitom zamilují a tvorba mezi ně i vstoupí a nakonec si skrz ni vyznají lásku, má pro mě zvláštní kouzlo právě ve sledování spolupráce dvou umělců, kteří se potřebují navzájem. Grant opět hraje Granta, Barrymore je rozkošná, písničky skvělé a k tomu vtipné vedlejší postavy a narážky na minulou i současnou světovou hudební scénu. To nízké hodnocení tady nechápu - asi koupím CSFD a rozpustím ji. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hudbu složil, slova napsal mě zahřálo u srdce po hodně, opravdu hodně těžkém týdnu. Dalo mi velikou porci zábavy, vtipu a vlilo do mě radost. Navíc Grant suprově zpívá a hraje. Určitě si nenechte ujít závěrečné titulky :). Právě kvůli náladě, kterou mi tenhle film zvedl na maximum, není moje hodnocení vůbec nadsazené. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Umělá, přeslazená, pseudoromantická kýčovina bez špetky dobrého vkusu, která navíc aspiruje na nejvíce pokrytecký film Hollywoodu tím, jak se snaží vzbudit dojem satirického šlehu proti komerčním praktikám hudebního průmyslu, přičemž sami tvůrci a protagonisté tohoto snímku dělají přesně to samé - kvůli penězům se podbízejí divákovi... To nezachrání ani občasný vtip nebo obsazení nějakého ,,médii oslavovaného herce"... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě překvapení a určitě příjemné. Jak už jsem mnohokrát zmínil, Drew já miluju a Hugh se na tyhle filmy velmi dobře hodí. Na první pohled by člověk řekl, že se jedná o typicky nalajnovanou romantickou komedii, která je přecpaná klišé, ale to je jen první a nepravdivý pohled. Tenhle film se sice tolik neodlišuje od běžné produkce, ale v jistých momentech z těch tradičních kolejí vybočuje a těm klišovitým gestům a tomu nepřirozenému chování postav se prostě vyhýbá, za což má u mě velké plus. :-) 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Romantická komedie od Warner Bros. se promítala už od středy, protože byl svátek svatého Valentýna. Její úvodní pětidenní (14.-18. 2. 2007) výdělek byl 19,1 milionu dolarů, přičemž během víkendu snímek skončil na čtvrté příčce. Celkový americký zisk filmu se nakonec vyšplhal na 50,6 mil. dolarů, ten celosvětový pak na 145 milionů.
    . (imro)
  • Během produkce byl pracovní název filmu "Music and Lyrics By...". (viperblade)

Reklama

Reklama