Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tenhle film ani ne v polovině vzdal, nyní jsem se k němu vrátil. A musím říci, že jde o strhující drama s perfektními hereckými výkony. Ač se zdá jasné, že brouci neexistují a jsou jen projevem halucinace, postupně má člověk pochybnosti, co kdyby? Michael Shannon je ukázkový psychopat, co se z nesmělého mladíka promění v násilnické monstrum. Ovšem Ashley Juddová ho v závěru svými kreacemi snad o trochu i předčí. Temné drama s několika scénami, kdy přijdou na řadu kleště a nůž, spěje k děsivému konci. A nakonec je úplně jedno, o jaký hmyz se jedná - štěnice, blechy, klíšťata, brouci....mšice...., jelikož je jen prostředkem k dosažení cíle vytčeného hlavními postavami. Spíše pro okrajové publikum. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Mám trochu rozporuplné pocity z tohoto filmu. Herecké výkony ústřední dvojice jsou dobré a atmosféra také. Ovšem, přemýšlet o tom, zda jde o spiknutí, nebo párovou paranoiu, odmítám. A přijde mi to i zbytečné, díky okolnostem, které se staví proti sobě. Což je škoda, protože jen díky tomu je celkové vnímání filmu do značné míry znehodnoceno. Hlavní ženskou postavou je Agnes White (zajímavá Ashley Judd), navždy poznamenaná traumatem minulosti. Hlavní mužskou postavou je Peter Evans (dobrý Michael Shannon), stíhaný válečným prožitkem. Z dalších rolí: násilnický bývalý manžel Agnes Jerry Goss (Harry Connick Jr.), Agnesina kolegyně z práce a přítelkyně R.C. (Lynn Collins), a prohnaný manipulátor, či obětavý lékař Dr. Sweet (Brían F. O'Byrne). Škoda toho promarněného potenciálu, takhle zůstává jen podivně a velice snadno rozšiřující se skupinová paranoia, bez jakýchkoliv otázek i pochybností a vedoucí ke svému neodvratnému konci. ()

Reklama

vorenus 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda je za představitelku hlavní role.Jinak vhodné jen pro ty,co mají zálibu obkládat si celý byt alobalem.S hororem to taky nemá nic společného.A kdysi dobrý režisér to už je asi minulost.A kdo neměl tu čest,tak at se radši dívá do zdi a pobaví se lépe.Celosvětové tržby 7milionu mluví za vše. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

A pak že paranoja není nakažlivá! Vyšinutý válečný veterán se přes kamárdku seznámí se žěnou co má starýho v lochu toho pustí a on se snaží vrátit ,ale stará ho zpátky nechce. Na tom by nebylo nic tak zvláštního ,kdyby její nový přítel neměl v sobě brouky a tak jí zmagořil ,že je viděla i ona. Zajímaví psychárna s ujetým koncem. Za zmínku stojí trhání zůbů kombinačkama. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trošku nespravedlivě podhodnocený film. Skromný rozjezd se postupně přehoupne nejdříve do solidní směsky dramatu a horroru. Snímek - jako ve všech podobných případech - trochu trpí ukecaností divadelní předlohy, ale rozhodně nenudí. V roli psychotického paranoika se tady hezky vyřádil Michael Shannon, ostatní herci hrají příjemně civilně. Zázraky nečekejte, ale litovat nebudete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v amerických státech Kalifornia a Lousiana. V Kalifornii to bylo u lyžařské oblasti v Mammoth a v Louisianě se natáčelo ve městech New Sarpy a Metairie. (Terva)
  • William Friedkin prohlásil, že dělat v místnosti zabalené do staniolu, byla fuška. Všichni, kteří se v místnosti pohybují, totiž byli vidět v odrazech od staniolu. (Terva)

Reklama

Reklama