Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak po sebe postavy vo filme hodinu a pol hystericky vrieskajú, štekajú, skáču si do reči, neustále sa hádajú. Irituje ma to. Závanu smrti pomáha snežná výprava, sympaťáčka Emily Blunt a scenár obsahujúci viacero prekvapivých, zaujímavých momentov. Niektorí užívatelia Závan smrti prirovnávajú k istému hororu, obsahujúceho bielu farbu v názve, ale ja by som to nerobil, daný film mal podľa mňa inú pointu. Režíroval prekvapivo Gregory Jacobs, dvorný spolupracovník Stevena Sodebergha. A Soderbergh mu to pekne krásne produkoval. Spolu s Georgeom Clooneym. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyznam sa do hororu /za rok 2007 povazujem za najlepsie horory REC a 30 days of Night/, ale co sa porobilo tuna, na to nemam slov. Ako natrafil som akurat na snehovu burku, odbocenie na vedlajsiu cestu .... a nic. Nic nesuvisi s nicim, strasidelna atmosfera, to je ciste vakuum, herecke vykony mizerne/ziadne, scnera je deravy ako reseto .... mal som problem dopozerat to. Vyplach tak za 5 % ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Když to začínalo a já viděl v titulcích-Produkce:Soderbergh,Clooney-říkal sem si ''hm,to nemusí být zlé''.Když to skončilo,říkal sem si ''no jo vlastně...Soderbergh a Clooney''.Ne že by to bylo nějak špatné.Jen je to totální průměr,který několikrát něco naznačí,aby se na to vzápětí vybodl a zas naznačoval něco jiného.Jediné štěstí je,že uvíznout v průměru s Emily Blunt (které to tu móc sluší) nijak nebolí.A že tady ze záběru skoro nesleze.Tak takhle 3 no. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých pokusoch, tentoraz v televízií, sa mi podarilo Wind Chill dopozerať. Prečo? Najprv má peknú predvianočnú atmosféru, peknú Emily Blunt v hlavnej úlohe a zachytáva študentov, ktorí sa vracajú do nejakej prdele, čomu zodpovedá nízky počet stretnutých áut na ceste. Naviac si vysvetľujú rozdiel medzi reinkarnáciou a Nietzscheho večným návratom. Problém nastáva, keď sa im auto pokazí a príde noc, potom je vidno úplné h... Skrátka, obraz je tmavý, a nebolo to oveľa lepšie ani v TV. Študenti pobehujú nelogicky po lese za niekým, kto život iba predstiera, v nádeji, že im pomôže. Nasleduje zopár flashbackov a je koniec. Pochopil som, že zmyslom filmu mal byť večný návrat, ale nefungovalo to. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Ze začátku filmu tam opravdu jen občas zavane nějaký náznak atmosféry a já nevěděl jestli je mi víc protivnej ten ukázkovej panic, nebo ta věčně nakvašená dívčina. Jak si ale namelou hubu při autonehodě, ztratí trochu krve, začnou vidět duchy a podělí se o čokoládovou tyčinku tak jim někde během toho všeho začne člověk fandit a zjistil jsem, že ten kluk není takovej tragéd a ona taky není tak děsná. A konec? Docela smutnej podle mého, ale hodně lidí bude jásat. Po váhavém začátku solidní horor, ale já mám pro ty "sněhové" horory slabost takže objektivně jednu hvězdu odpalte páč jsem nadhodnotil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama