Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil a Dany Boon jsou pro takovou komedii jako stvoření. Milá, neurážlivá, v podobném duchu, jako je třeba Blbec k večeři. Chytrá, zábavná. Prostě příjemně odpočinková a zároveň plná poučení a hezkých filmových momentů, které se svojí lehkostí dokáží odprezentovat snad jen akorát opravdu ti Francouzi. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Starožitník Francois Coste se hloupě vsadil se svou společnicí. Vždy se pracovně pohyboval mezi spoustou lidí a tak nepochyboval o tom, že nebude problém představit jí svého nejlepšího přítele. Při bolestném čelním střetu s realitou mu konečně došlo, že slova přítel a známý nemají stejný význam. Francois však na hledání přítele vytrvale pracuje a za svou snahu je vyšší mocí odměněn poznáním mozkového gymnasty Bruna. Jenže nejlepší přítel by neměl být zneužíván k povrchnímu vítězství sázky o nepěknou vázu v hodnotě několika set tisíc Euro. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvné a lehce dojemné. 1) Udělat kvalitní film o přátelství dvou mužů středního věku je tanec mezi vejci. Z jedné strany hrozí nevěrohodný patos, z druhé na vás jukají homosexuální konotace a za bukem čeká na svou příležitost faleš. Zkušený 59letý režisér Patrice Leconte se všem nástrahám úspěšně vyhnul, byť i za cenu jisté naivity a prvoplánovosti. Výborný 56letý Daniel Auteil (obchodník Francois) a stejně tak dobrý 40letý Dany Boon (taxíkář Bruno) zvládli své role na jedničku. 2) Spoiler. Tak trochu jsem očekával, že Bruno po výhře nabídne peníze Francoisovi k úhradě jeho dluhu, čímž by se příběh pěkně završil. Ale chápu, že množství cukrkandlu, které divák musí během promítání spolykat, je už tak velmi vysoké a při použití mnou navrhovaného konce by obezitologové mohli sledování filmu úplně zakázat. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmy o přátelství mě berou za srdce, protože přátelství osobně řadím do kruhu hodnot spolu se zdravím, láskou a rodinou. Nesmírně jsem se těšil na spolupráci nejkomplexnějšího francouzského herce, Daniela Auteuile a výborného komika a nejlépe vydělávajícího francouzského herce, Danny Boona. Všechno klape, zpočátku spíše komedie, později se dostává do vážnější roviny a závěr je mírně americký, což kazí francouzskou atmosféru, ale i tak zanechává pozitivní dojem. Milý film. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mnohé ankety a analýzy dokazujú, že francúzi sú jedným z najsmutnejších a najdepresívnejších národov sveta. Preto sa nečudujem, že námetom tohto filmu je príbeh osamelého človeka, ktorý sa zúfalo snaží nájsť aspoň jedného priateľa. Ak chcete vedieť, čo priateľstvo znamená a aké sú jeho zásady, odporúčam aj Vám zhliadnúť tento film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama