Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno, jestli je to částečně nafilmované. Já se nato dívám tak, že je to pravda. Každý díl mě fascinuje, navíc seriál běží na Discovery s českým VÝTEČNÝM dabingem. Díky Bearovi už vím, kolik je vitamínu C v jehličí a snad bych i dokázala rozdělat oheň. Každopádně se o to pokusím:-) a doufám, že někde splaším takové křesadlo jako má on...Bear Grylls je zkrátka nezničitelný, rozvážný, odvážný a navíc strašně pěkný. Tenhle seriál mi dal víc, než celá příručka Junáka ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je to za 4 hvězdičky. Je to návykový seriál, i když jen jej sledovat není to pravé dobrodružství. Bear Grylls mi hodně připomína Christiana Baela. Třetí sérii mám za sebou. I když se díly dost opakují a techniky přežití jsou víceméně pořád stejné, stále je na co se dívat. Někdy ale nechápu Gryllsovo jednání, když např. na Sibiři nenosí čepici a v jiném díle říká, že když v zimě nemáte pokrývku hlavy, uniká vám 40% tepla. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Man vs. Wild. Člověk proti divočině. Je paradoxem vývoje lidského druhu, tedy civilizace, že se pojmy v názvu staví takto proti sobě. V podání BG jde totiž o symbiózu Člověka a divočiny. Největší chybou naší civilizace je totiž fakt, že vytrhává člověka ze systému přírody a staví ho kamsi mimo, dle titulu dokonce proti ní. Man vs. Wild je skutečně obohacujícím zážitkem. Taková řada praktických poznatků pro pobyt v přírodě vydá za audiovizuální encyklopedii a už jen proto je dobré to vidět (i kdyby třeba Bear spal přes noc v přistaveném přívěsu filmového štábu, jak je mu občas podsouváno) a inspirovat se - vyjma tedy jeho stravovacích návyků, které mne jakožto vegetariána dráždí, ale fakticky jen dokazují, že člověk je všežravec a sní skutečně cokoliv. Navíc, proč to nepřiznat, Bear Grylls je archetyp muže-lovce a prototyp člověka-nejvyššího predátora a já bych chtěl být jako on. Při sledování lidí, jako je Bear Grylls, člověk dobře pozná, kde máme jakožto živočišný druh hranice možností... Man vs. Wild je vlastně cestou proti proudu času, kdy byl boj o přežití prakticky jediným smyslem života každého lidského jedince, v kůži Bearyho Gryllse prožijeme spolu s ním život lovce, našeho lidského předka, který se ještě nemohl spoléhat na civilizaci, ale pouze sám na sebe. Strhující ,,dokument"... Podobné seriály: Útěk k legiím ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

:-))) Mně vždycky baví, jak se najde u takovéhoto pořadu hejno reptalů, kteří začnou mluvit o ,,nahraných a zinscenovaných akcích''. Samozřejmě podle nich by bylo ideální, cool a v pořádku, kdyby Bear hned v prvním díle utonul v zamrzlém jezeře, nebo v noci zmrznul i s kameramanem. To by bylo korektní a správná reality show. A jelikož nezmrznul, nezahynul v Kostarice ani v pouštích, je to prostě celý nahraný... Pominu-li fakt, že Discovery channel asi něco serálem vydělal jde zde hlavně o to ukázat expertem běžnému tůristovi jak přežít. Ono se dá kupodivu ztratit i na blbé Šumavě... Bear samozřejmě před divákem nic neobjevuje. Byl členem členem SAS a tihle chlapi jsou zatraceně dobře cvičení na to aby věděli jak v případě průseru nezakrákat u prvního pařezu. A o tom to je. Je to jako kdyby vám iluzionista předvedl něco ze svých triků. I kdyby si divák zapamatoval jen třetinu z rad, věřím, že v kritické situaci by opravdu některá z nich mohla zachránit život. Tu základní, ke které nepotřebujete ani křesadlo, ani čutoru s vodou navíc Bear neustále zdůrazňuje. Nepanikařit, zachovat klid a rozvahu. Slabé povahy rovnou varuji, v seriálu je pár dosti naturálních scén (jako např. pojídání larev z mršiny atd..), které vám z gauče s chipsy v misce na klíně mohou připadat nechutné, ale které mohou tam venku v divoké přírodě rozhodnout o vašem dalším osudu. --- Jsem vlastníkem dvou seriálových řad (každá po 6 DVD), každé DVD má dva díly. Zde je podrobný seznam dílů, kdyby to někoho zajímalo. Série 1, díl 1( Alpy, Deštný prales Kostarika), díl 2 (poušť Moab, Sierra Nevada), díl 3 (pohoří Chugach, sopka Kilauea), díl 4 (opuštěný ostrov, africká savavna), díl 5 (Everglades, Ekvádor), díl 6 (Kimberley, kaňon Cooper, Island). //// Série 2, díl 1 (Sahara I + II), díl 2 (Panama I + II), díl 3 (Patagónie I + II), díl 4 (Bearova svačinka, Zambie, Namíbie), díl5 (Sumatra i + II), díl 6 (Sibiř I + II). Za mne je to záležitost jednoznačně na 5 hvězd ! * * * * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je pojem, který úspěšně všechny naše televize ignorují už hezkou řádku let (narážím hlavně na dokumentární ráj ČT2). Přitom právě Man vs. Wild je cool počin, který by mohl nalákat mladou generaci k dokumentárnímu žánru. Člověk, který dává parkour v přírodě, na lávovém poli, v rozpadlých budovách starých komunistických fabrik přece musí bavit každého, nebo ne? Spousta zajímavých informací, které vám pedofilní učitel zeměpisu na základce jen vyprávěl, Bear předvede hezky v praxi. No napadlo vás, že můžete sežrat syrového Lososa přímo z řeky, odříznout si určitý kus z mršiny zebry a sežrat ho bez toho, abyste se posrali a chcípli? Tenhle člověk snad umí úplně všechno. 90% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • S Bearom Gryllsom spolupracuje spoločnosť Craghoppers, v jej oblečení ho môžeme vidieť v takmer každej časti. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls odhalil, že v pouštní epizodě nepil vlastní moč jenom on, ale i zbytek štábu. Nenesli sebou žádnou vodu navíc a chtěli mít zkušenost, jaké je zůstat bez prostředků a muset se uchýlit k čemukoli, jen aby přežili. (džanik)
  • Po dotočení sedmé série v roce 2011 Bear Grylls na svých stránkách uvedl, že se již chystá na natáčení v příštím roce. V březnu 2012 však stanice Discovery Channel oznámila ukončení spolupráce s Bearem Gryllsem kvůli smluvnímu sporu. (Ahurmen)

Reklama

Reklama