Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

claudel 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda ve své poslední filmové roli, těsně před smrtí, podává strhující výkon v roli senilního a nabručeného staříka, stejně tak velde něj září Katherine Hepburn, coby vitální, energická a optimistická starší dáma, která jako jediná se svým bručounem umí vycházet a radovat se z každého okamžiku a malých každodenních krás. Tomuto filmu nelze nic vytknout, byl natočen podle divadelní hry, takže dialogy jsou skvostné a samozřejmě vyžadují vysokou kvalitu obou herců, což Fonda i Hepburn splňují. Závěr je velmi pěkný a dojemný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tu nie je o čom veľa písať, ide o niečo tak nádherné až sa chce človeku z toho plakať. Snímku predovšetkým dominujú myšlienkovo nesmierne bohaté dialógy a očarujúca smutno-nostalgická atmosféra, avšak ani nie tak v súvislosti s excelentne rozobranou témou vyrovnávania sa so starobou a premárneným časom ohľadom vlastnej dcéry, ako skôr v spojitosti so samotnými predstaviteľmi ústredných postáv a ich vyžarovacím fluidom, hlavne v prípade H. Fondu. Aké príznačné, že ani nie o rok po dokončení prác na filme sa naplnili obavy jeho filmovej manželky a tento herecký velikán navždy odišiel do filmového neba. Iróniou osudu mu vypovedalo srdce, srdce, ktoré zohralo veľkú úlohu aj v tomto filme. Snímku skladám jednu veľkú poklonu. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Ve své autobiografické knize Jane píše, že tenhle námět nosila v hlavě několik let,,,vztah s otcem byl pro ni velmi problematický, neuměl jí totiž dát lásku najevo, tudíž její heslo bylo. Dokážeš to líp ! Několik měsíců po natáčení Henry Fonda skutečně zemřel. Takže - film byl skvělý, i když se mi v první polovině zdálo, že Hepburnová mírně přehrává, ale teprve pak jsem. si uvědomila, že to bylo úmyslné....kvůli Normanovi. Krásný zážitek a pět hvězd. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Duchodecke filmy maji vzdy sve kouzlo, obzvlast kdyz jsou duchodci zastoupeni hereckymi legendami Katharine Hepburn a Henry Fondou (oba excelentni). Krasna jezerni priroda, prijemna hudba, poeticka atmosfera a rozjimani o stari. Jen Jane Fonda mi tam prisla dosazena kapku vynucene a rusive. Navic nutno podotknout, ze pokud si potrpite hlavne na akci a strileni, tak tenhle film nebude vase zaslibene zradlo. 7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Mockrát ti Henry děkuju, za všechny role, kterými jsi nás oblažil, ať je to záporňácký pistolník v Tenkrát na západě nebo architekt, který jako jediný věří v nevinnu hispánského chlapce ve filmu 12 rozhněvaných mužů nebo kteroukoliv z vojenských rolí (třeba Nimmitz v Bitva o Midway), jichž bylo opravdu nesčetně či jakékoliv jiné. Na zlatém jezeře je více než důstoné rozloučení takové herecké personality, jako jsi ty. Ještě jenou díky ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)

Reklama

Reklama