Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejdůležitější vánoční oslava v Savannah má šokující závěr, během nějž příjemný a slušný hostitel Jim Williams (Kevin Spacey) zabije člověka. Oslava je u konce a začíná luštění záhady. V této skvělé adaptaci bestsellerového románu Johna Berendta, založeného na skutečných událostech, vypráví režisér Clint Eastwood o vraždě na pozadí života obyvatel Savannah. Neobvyklá atmosféra, kterou se Eastwoodovi podařilo vytvořit, postupně umocňuje četné nejasnosti, které se v souvislosti s touto záhadnou vraždou objevují. Kevin Spacey a John Cusack – v roli novináře, který se snaží zjistit, co se opravdu oné památné noci stalo – vévodí skvělé sestavě herců, mezi nimiž najdeme Jacka Thompsona, Alison Eastwoodovou či Lady Chablis. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli jsem to dala až do konce... Vybavuju si dobré herce - hlavně Spaceyho, vybavuju si zdlouhavost, vybavuju si nudu a čekání, kdy už se sakra něco pořádného začne dít. Ale připouštím možnost, že se na to zase někdy podívám a třeba se mi to bude líbit víc a v hlavě mi z tohoto hvězdně obsazeného filmu možná zůstane víc než slovo "nuda". ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Záhadná vražda v Savannah. Eastwood mohl tentokrát film trochu zkrátit, to je pravda, ale stejně jde o zajímavou podívanou. Kevin Spacey jako milionář podezřelý z vraždy a John Cusack jako novinář z New Yorku, který má případ popsat a prověřit, jsou oba skvělí. Za zmínku stojí i malá role Geoffreyho Lewise a především mladé režisérovi dcery Allison, která je opravdu krásná a elegantní. Určitě nadprůměrný a zajímavý film, s doslova Twin Peaks atmosférou, podbarven tradičně kvalitní Niehausovou hudbou. To hlavní však mělo pro Clinta teprve přijít. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,105,255Tržby Celosvetovo $25,225,000║ Clint Eastwood v tomto prípade šľapoľ s námetom dosť vedľa, obsadenie zaujímavé ale ten dej je nezáživný. Nenormálne som sa nudil, čo sa teda u jeho filmoch moc nestáva. /40%/ ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl už dávnejšie bez najmenšieho tušenia o čo ide. Nevedel som kto tam hrá, nevedel som kto to režíroval, nepoznal som príbeh. Úprimne, začal som ho pozerať preto, lebo sa mi páčil názov :-) Ako odchovanec Tarkovského a podobných jarmushovských kubrickov mi ten film ani na chvíľu neprišiel zdĺhavý či nebodaj nudný. Je síce pravda, že je to skôr kniha ako film, ale to vôbec nevadí. Film má skvelú atmosféru, perfektne sa pri ňom relaxuje, popíja vínko a defragmentuje harddisk :-) A ten šok na záver, že Eastwood!!! No proste, tá noc stála za to... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sem opravdu nepobral...starej ostřílenej Clint si asi řekl, tak co bych si tak natočil teď? Mám za sebou kupu westernů, jedno drama o uprchlém trestanci, jednu romanci...tak co bych si tak zkusil teď? Aha, že by něco trochu mysteriozního a z Jihu? Čas zabíjet se mi docela líbil, Kevin Spacey se tam osvědčil, to bude můj první herec, John Cusack je taky mladej a nadějnej...a já si dám tentokrát od hraní pohov, o to víc si smlsnu na režii, udělám z toho trochu Lynchovinku na můj způsob...a už je nápad na další film na světě. To by bylo, aby se to nepovedlo! A vida, ono se to "kupodivu" nepovedlo...nezáživná a podivně podivná historka s rádoby bizarními postavičkami...no Clinte, holt, nevyšlo to, nic se něděje, i Mistr Cowboy se někdy utne, zvlášť když se pustí na cizí píseček, nevadí, nic se neděje, příště to bude opět lepší, až si to teda vyřídíš s Genem Hackmanem a dalšími padouchy.... Těším se zase někdy nashledanou! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • V rámci příběhu dbal Eastwood na to, aby reálie filmu neodbíhaly od skutečných událostí. (ClintEastwood)
  • Ještě před natáčením se Eastwood rozhodl promluvit s tehdejším Williamsovým obhájcem Sonnym Seilerem. Advokát Seiler se při natáčení stal pro režiséra nejbližším konzultantem a získal ve filmu i malou roli - zahrál si soudce Whita, který vedl soudní jednání. (ClintEastwood)
  • Mercer House, kde se snímek odehrává - se nachází v samotném srdci Savannah v Georgii. V roce 1981 v této viktoriánské rezidenci zemřel Danny Hansford a podezřelým z vraždy se stal bohatý a všemi vážený majitel domu Jim Williams, který tvrdil, že jednal v sebeobraně. Celkem čtyřikrát stanul Williams před soudem, aby byl v květnu roku 1989 zbaven obvinění z vraždy prvního stupně. Byl to velice kontroverzní rozsudek, který se stal inspirací pro newyorského spisovatele Johna Berendta, který samozřejmě později prodal Hollywoodu práva na zfilmování svého bestselleru. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama