Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný předměstský život dobře situované rodiny Brewerových nečekaně rozvrátí šokující smrt staršího syna Bennetta. Otec, matka i mladší bratr se s náhlou ztrátou blízké osoby snaží vyrovnat každý po svém, dobrovolnou izolovanost jejich paralelních světů však „naruší“ Bennettova nová přítelkyně. Je pevně rozhodnuta dozvědět se více o mladíkovi, se kterým ji pojila krátká, ale intenzivní romance. Debutující Shana Festeová natočila nečekaně vyzrálou studii o vyrovnávání se s bolestí, aniž by sklouzla k povrchnímu sentimentu. Její intenzivní psychologický vhled pod zdánlivě idylický povrch středostavovské rodiny byl inspirován dramatem Roberta Redforda Obyčejní lidé. Skvělým Susan Sarandonové a Pierci Brosnanovi v rolích rodičů se svým hereckým výkonem přinejmenším vyrovná jedna z nejtalentovanějších hereček současnosti, Britka Carey Mulliganová. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

silentname 

všechny recenze uživatele

Úprimne som z filmu ostal trochu sklamaný. Nechcem tvrdiť, že by išlo o zlý filmový počin, ale nejako ružovo by som to tiež nevidel. Film je miestami jemne melodramatický a má veľa momentov, kde si človek hovorí, že skutočne idú len udierať na city. Ale na druhú stranu je tu zase aj dosť momentov, kde som si povedal, že to tie city vie vyvolať tým správnym spôsobom. Nemal som rád Grace a jej myšlienky, že trpí sama a všetci sú proti nej, Ostatné postavy sú celkom okey, ale nie je tam momentka, kde by človek skutočne chcel týchto ľudí nejako viac spoznať. Najzaujímavejšou bola Carey Mulligan a situácia, ktorou si musela prejsť, no nič tu pre mňa nehovorí, aby som si ten film pozrel znovu. Celkovo je to taký lepší okey film s dobrými hercami a dobrými momentkami, ale rovnako aj film, kde mnoho scénok bolo trošku melodramatických. Hodnotenie: B- ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ve mě film i druhý den stále pracuje, nebylo to ono.. Prostě Pierce se mi na roli v dramatu nehodí ani jindy skvělá Suzan mě neoslovila.. Opravdu nejlepší role pro mě byl bratr Bennetta,konkrétně jeho proslov při posledním sezení ve skupině.V dnešní době je už dost filmů o smrti dítěte a o rodičovském vyrovnání se, tenhle snímek byl ale jeden z těch slabších...Vypínám film a vím,že do dvou dnů na něj zapomenu, protože byl tak nějak normální.. ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Na jednu stranu jsem se mohl nechat citově vydírat, pominout veškeré nedokonalosti a vesměs bych byl potěšen, na tu druhou zde ale převládá velmi nevěrohodné zpracování postav vedoucí až přehrávání, které nějak nedokáži překosnout. Naštěstí nemám osobní příběhovou zkušenost, nicméně tomuto podání příliš nevěřím. Přestože to na papíře všechno mohlo vypadat skvěle: rodině zemře milovaný syn (ano, viděli jsme již stokrát, ale nevadí), matka se zhroutí, otec je rádoby nad věcí, mladší bratr dokonce jako by ožil... a jako bonus se do rodiny nastěhuje osmnáctiletá dívka, která se zemřelým synem stihla otěhotnět a nemá kam jinam jít. A tak se během několika měsíců vyrovnávají se ztrátou každý po svém. Zde jsou právě nejhorší ty dějové zvraty ovlivěné náhlou změnou v chování všech členů rodiny, jen aby se film nějak vyvíjel a doběhl do cíle. Možná mi trochu vadilo herecké obsazení - Brosnan, Sarandon ani Simmons k sobě moc nepasovali -, možná na mě už tyhle na tragéeii založené citovky neplatí. The Greatest přesto rozhodně nezatracuji, jen nebudu cílovkou a objektivně bych musel dát nejspíš palec trochu výš. Za sebe však můžu zůstat při zemi. (45 %) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tolik žalu a bolesti v jednom filmu jsem snad ještě neviděl. Nevím a samozřejmě ani nechci vědět, co prožívá rodič po ztrátě dítěte, ale tady toho smutku bylo až přespříliš. Říká se, že čas všechno zhojí. Tady v tomto filmu se zdá, že s přibývajícím časem ten smutek ještě eskaluje a vrcholí otcovým kolapsem a matka je zralá na psychitrickou léčebnu! Ještě, že přichází závěrečné "přijití k rozumu". Film lze doporučit, ale je třeba si vzít více kapesníků, protože emocí je v tomto snímku od začátku až do konce moc a moc!!! ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

pěkný film o tragické smrti mladého kluka a jeho rodiny, která se s jeho smrtí nedokáže smířit, hlavně jeho matka, ale vše změní v příchodu dívky, která s ním byla v okamžiku tragédie, která nosí pod srdcem jeho dítě, jediný co mě tam vadilo, že jsem bohužel neuvěřila emocím herci Pierce Brosnan, ten bohužel nehrál nijak přesvědčivě, ačkoliv je to jinak dobrý herec, ale to je jediná chybička, která v tomto filmu je, jinak bych dala 5 hvězdiček, ale i tak to stálo za to se na tento film dívat, který byl jinak plný emocí ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2009 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Spisovateľka a režisérka v jednej osobe Shana Feste písala scénar tri mesiace, zatiaľ čo pracovala ako opatrovateľka v Južnej Kalifornii. (EleKtris)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Rockland, ktoré sa nachádza v americkom štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama