Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, romantický komplot ženy vlivného francouzského lékaře a španělského námezdního dělníka nepropuká v žádnou selanku, zato velmi věcně dokumentuje nečekaně se zrozený vztah, který chce být živ bez kompromisu. Takovou látku v živých barvách vidím na ploše půl druhé hodiny, v drásavé manýře, plné časozpytné optiky... Režisérka Catherine Corsini jde ale na celou věc osvěžující oklikou, nic zbytečně nepitvá, zato dává průchod přirozené živelnosti, aniž by vykreslení té či oné postavy nějak nepatřičně trpělo. Herecké obsazení je jí v tom samozřejmě nemálo nápomocno. 85% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ten film si zľahčuje svoju cestu k divákovi ako sa len dá: veľmi sa nepára s motiváciami postáv, peripetie príbehu sú šablónovité a predvídateľné až hrôza a vlastne aj herci sú tak trochu rukojemníkmi tejto "telenovelovej" plochosti. Lenže! Kristin Scott Thomas svoju postavu nehrá ale žije a keby mala vo filme "zahrať" orgazmus, tak ho nezahrá, ale zaiste aj prežije. A keď takýmto spôsobom zafunguje herecké stotožnenie sa s postavou, už v tom fičíte až po uši a zabudnete, že je to len kašírovaná hra na umenie: dokonca aj vtedy, keby ste si v zábere všimli káble osvetľovačov, či kostymérku, ktorá sa "zabudla" v zábere a strihač to nepostrehol. No a jedna čisto iracionálna poznámka na záver: Kto aspoň raz v živote miloval tak, že mu to vymazalo všetky dáta z harddisku, šľahne Rozchodu (tak ako ja) isto iste o jednu hviezdičku viac, než si zaslúži. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Manželka a matka dvou dospívajících dětí se zamiluje do španělského řemeslníka, který jim opravuje část domu. Po nějaké době se rozhodne rozvést a odejít s milencem. Manžel je poměrně mocný muž, tropí scény, a když to nepomáhá, oběma z dvojice na dálku škodí. Hlavně finančně, obstavením účtú, zrušením spoření, kontaktuje jejich potenciální zaměstnavatele a působí tak, že nemohou sehnat práci. Vše postupně spěje až k tragickému závěru. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Noo nevim.. podobný děj jako u jiných podobných filmů, ale tady mi vadilo herecké obsazení, tedy spíš to mužské...Lopéz mi tam tedy za toho milence vůbec nesedl a K.S. Thomas byla docela odvážná v těch letech.. a někde jí to docela i slušelo. Takže když to vezmu s tím bláznivím koncem, tak jsou to průměrné 3* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic proti ústřednímu hereckému triu, ale problém mám hned v základu. Když ženská vychová s manželem dvě skoro dospělé děti, to opravdu nedokáže aspoň rámcově odhadnout, jaká bude jeho reakce na situaci „zamilovala jsem se do jiného, chci žít s ním“? A proč proboha je ta scéna ze závěru hned na začátku? To se autorka bála, že se na to jinak nikdo nevydrží koukat? Zvlášť když je závěr nejslabší částí filmu. Navíc autorka zcela otevřeně straní ženské hrdince, což značně omezuje skupinu diváků, které by se výsledek mohl líbit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama