Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Joaquin si za přeměnu sebe sama v lidskou trosku, za tu odvahu stát se hvězdou i za mikrofonem (ať už je ten hip-hop jeho budoucností vysněnou či fiktivní) a tím se před tolika lidmi odepsat (a možná si tím i radikálně pošramotit svoji budoucnost) zaslouží hvězdiček alespoň pět. Ovšem dokument samotný mě spíše nudil. Vadila mi ta všudypřítomná kamera, která si v některých chvílích nedokázala držet odstup, což svědčilo spíše o jednoznačném kalkulu. Sám jsem zvědavý, jakou cestou se teď Joaquin "Moterfucker" Phoenix vydá dál. Jako herec mne rozhodně zklamat asi nemůže, ale jeho cédéčka bych asi neměl chuť poslouchat. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Co je umělec schopen obětovat? Kam až je při realizaci díla ochoten zajít? A zahraje nám tam hip-hop? A co vliv médií a naše mediální zkušenost? [==] Jako samostatný dokument (nebo mockument chcete-li) je I'm Still Here samozřejmě dobrý a zajímavý. Co ho ale dělá výjimečným, je všechno to kolem, ten kontext, který není úplně vidět, ale dílo dalece přesahuje (Phoenixova totální exhibice; totální herectví vně filmu, které zahrnuje fyzický i psychický přerod na nechutného váguse; diváky - a vlastně i aktéry - se nestávají jen lidé u TV nebo v kině, ale všude kolem ve veřejném prostoru, role není předem napsána, ale vyvíjí se podle vnějšího prostředí a podmínek). Můžete namítnout, že jsou to přece spojené nádoby, ale tu komplexnost film ukazuje jen do určité míry a s určitou intenzitou (veřejná hip-hopová vystoupeni, rozhovor s Davidem Lettermanem, krátké úryvky z TV zpráv apod). Tento mystifikační experiment mě nadále nutí přemýšlet, ale plně ho docením asi až za nějakou dobu. ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Joaquinova kontroverznosť nemá hraníc. Je schopný bezváhania ohroziť svoju kariéru a pošpiniť svoje meno. Očividne sa neuspokojí s ledačím a kľudne si nechá srať na hlavu, len aby všetkým vytrel zrak. Jeho fikcia vyvolala vlnu pohoršenia a údivu. Celé toto divadielko bolo neskutočne uveriteľné a nedalo sa inak, ako zožrať to aj s navijákom. Film na mňa pôsobil autenticky a vyzeralo to tak, že toho labilného agrasívneho tlsťocha J.P. ani nemusí hrať. Obdivujem, že sa do tohto sebadeštruktívneho počinu pustil a obnažil sa tak pred celým svetom. Možno tým stratil nejakých fanúšikov, ale určite ich aj veľa získal, a tí budú ešte dlho skandovať – Joaquin „motherfucker“ Phoenix! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou Phoenix se švárou dohodli, že všem naserou na hlavu. A začnou nejdřív u sebe. J.P. je macho hovado a Affleck to celé točí jako Třeštíková. Je to totální nářez od začátku do konce, trapnost nejtvrdšího kalibru, humor par excellence. Top moment je u Combse ve studiu. Compli-fuckin'-cation! Jenom doufám, že Phoenixe ještě někdo nechá hrát v normálním filmu. Herec je to vynikající. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Rozklad osobnosti a osobní vyjádření. Joaquin Phoenix se snaží být sám sebou a film jasně poukazuje na to, že v téhle době musí být člověk tím, čím chtějí ostatní lidé, aby si byl. Joaquin vypadá jako bezdomovec, nemusí nic říkat a už je k smíchu. To vše dokazuje povrchnost lidí, kteří si nepřipustí něco takového jako kroky skvělého herce ke kariéře Hip Hopu. P. Diddymu se nedivým, že ho nezval. Hlas sice Joaquin má, ale vzhled, projev, chování to bylo to, co majitele společnosti "Bad Boy" odradilo a nepovolil mu nahrávat... Když se po tom ohlédnu zpět připomělo mi to Borata... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,40krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Výkal byl obyčejná směs kompostu a kávových zrnek. Tuto směs měl Antony Langdon připevněnou v trubici na zádech. (Brousitch)
  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)

Reklama

Reklama