Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jo, Jo, Jo !!! Tímto filmem se Michael Shannon nadobro zařadil mezi moje top herce, jeho filmová dvojrole (zabiják bez svědomí vs. milující otec rodiny) je naprosto famózně sehraná, na tento film jsem koukal s otevřenou pusou až do závěrečných titulků - další z řady pro mě totálně nepochopitelného ratingu !................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně romantizující a krotký pohled na prý spořádaný život masového vraha. Z námětu tohohle kalibru by přitom šlo natočit mnohem temnější psychologické drama. Jediný kdo se nespokojil se záměrem režiséra, byl výborný Michael Shannon, který působil jakoby přišel rovnou z tohohle hypotetického filmu. Našlo by se i pár dalších věcí, které Icemana povyšují nad průměr, ale zdaleka jich není dost na to, aby celkový dojem vyšroubovaly nějak závratně vysoko. Navíc, až na atmosférické vykreslení doby, nehrají nijak zásadní roli. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ariel Vromen natočil film, na který jsem se dlouho těšil. A jak už to tak bývá, s dlouhým očekáváním přichází zklamání. Zklamání není nijak zásadní, ale ani zanedbatelné. Vromenovi se podařilo v tomto filmu de-facto vše, až na jednu věc. Prožitek. Zabiják namixovaný s milujícím otcem rodiny a dostanu jen v obou směrech jakousi základní fasádu? Nechtěl jsem u filmu brečet, nebo se cítit hezky při námluvách Shannona s Ryderovou, ani jsem se nechtěl cítit úzkostlivě při dramatických scénách s rodinou (nemohu jemenovat). O tyhle emoce mi opravdu nejde (ale i těch je tu pomálu). Jde mi o to, že celý film, byť se na něj sakra dobře dívá, je natočen tak nějak, jak už to v dnešní době bývá zvykem - sterilně. Postavy, až na Shannona jsou vám, více- méně u prdele. Není koho si oblíbit. Celý film je pak prosté tam zabije, tam zabije. Dojde domů, koupí dárek. Vražda, večeře s přáteli. Vražda, koupí dům. Chybí tomu ono pověstně "něco". Michael Shannon je bez debat brilantní (ostatně jako vždy). To co se mu honí v očích nemá obdoby. Je největším tahounem a držákem tohoto jinak (po těch mých kecech, které měli vysvětlit proč nedávám a nikdy nedám hvězdu pátou) opravdu brilantně natočeného snímku, který mohl být něčím víc, než ve skutečnosti je. Na jednu stranu škoda. Na druhou stranu díky, za alespoň za dobrý film. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- Pokud chceš, já počkám, můžeš se modlit k Bohu.....myslím, že Bůh má moc práce.....Prásk, prásk, prásk! - Rozdíl mezi Johnem Wickem a Icemanem je ten, že u Wicka se tak nějak zvráceně  bavíte, protože víte, že je to jen jako....béčková zábava pro oddech. U Icemana však cítíte tu syrovost, špinavost a opravdovost. Kuklinski jako by neměl emoce, píšu jako by, protože jeho žena a dcery jsou mu vším. Ostatní se mu slévají v šedou masu, pro niž mu jakékoliv vcítění chybí. Vynikající Shannon se svojí mohutnou postavou (1,91m), rukama jak dřevorubec a chladným pohledem, co by dokázal krájet, s rolí Kuklinskiho doslova splynul. Když podřízne nebo zastřelí, cítíte onu chladnokrevnost až v morku kostí. A on se při tom chová, jako by šlo o každodenní rutinu, a ne o zabití člověka. Snad jen slabost pro děti a ženy ho, kromě vztahu k rodině, trochu polidšťuje. Tahle ledově studená bestie však nezná překážku, kterou by nebylo možné zdolat. Překvapily i věrohodné herecké výkony ostatních protagonistů. Přes všechny temné klady si to už ale asi znovu nepustím. Blondie - Heart of Glass. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Aby Winona Ryder podporila svoj výkon ako ľahostajnej manželky, odstránila všetky stránky zo scenára, ktoré sa jej netýkali. (Arsenal83)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama