Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Nedávala jsem McFarlandu šanci. Zaujal mě příběh a tak jsem si řekla, že to zkusím. Klasické drama o sportovcích. Jenže jsem se mýlila. Není to klasické drama o sportovcích, není to klišé, i když některým scénám se USA neubránilo. K. Costner za tvrďáka byl mnohokrát, tak nějak mu tahle role sedí, ale ten děj, ten byl neuvěřitelnej. Prostředí, ve kterém se film odehrává je fascinující. Ti kluci, kteří vstávají někdy ve čtyři ráno do práce, poté jdou do školy a ještě měli sílu se dopracovat tam, kam se dopracovali. Naprosto famózně zahrané. Dojalo mě to, rozesmálo mě to, naštvalo mě to. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Banda mexikánců tam líta jak o život a Kevin Costner do toho pronáší různý patetický bláboly. A jak už to v amerických sportovních dramatech bývá zvykem, nesmí samozřejmě chybět dojemná scéna s americkou hymnou. Že já na tohle vůbec koukám... Jinak mě teda pobavilo, když jsem se na konci dozvěděl, že jeden z těch vzorných mexických hochů to dotáhnul do kriminálu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka Kevin a sedm Speedy Gonzalesů.. Chudáka kouče Costnera sice buzeruje kdekdo (manželka v domácnosti, dcery, svěřenci běhající na tacos a vodu z hadice, ředitel školy i mexické matky), ale vy prostě víte, že úspěch se dostaví, i kdyby na teplákovky nebylo. Učebnicová klasika sportovních filmů o vzestupu podceňovaných outsiderů od A až do Z, speciálně vyčnívá písmeno K jako Kotva. Pod Disneyho produkcí zbavena jakéhokoliv explicitního násilí (viz.napadení dcery), místy docela vtipná, mile idealistická a plná nakažlivého optimismu. Mohlo dojít i k tomu že by si Kevin na závěr nechal nastříkat na kapotu svého auta podobiznu manželky mezi okvětními plátky růží, ale Niki Caro naštěstí znala míru, podobně jako Arkapaw při působivém nasnímání kalifornských exteriérů. Tak mě napadá, pokud by se jednalo o střední školu na mexické straně, uvažoval bych při nynějších Donaldových protiimigračních opatřeních o sportovním programu zaměřeném na skok o tyči.. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat jeden z tych pozitivnych filmov , i ked existenciu tzv. americkeho sna po financnej krize uz dost spochybnujem. Tu vsak nejde az tak o tzv. americky sen, ale o volu a silu prekonat prekazky a stat sa v niecom dobrym. Tuna konkretne ide o to, ako par latinoamerickych chlapcov naucit behat a a vitazit v kadejakych sutaziach - uz sa ani nepamatam, jaxa to presne volalo. Kazdopadne pozitivny film o tom, ze sa oplati mat sen a ist si za nim : 80 % ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama