Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nudné, neoriginální a stokrát viděné je tu po sto první (pokud jsem to ovšem nepodcenil). Konfrontace dvou neuvěřitelných chlapáků... Jednomu neuvěříte, že mu ruplo kouli, dalšímu neuvěříte, že na toho prvního má, ač ani ten nehýří charismatem vojenského veterána od zvláštních jednotek. Ovšem největší WTF pocit ve mně vyvolala hned úvodní scéna, ve které banda z pekla přišlých Srbů masakruje nevinné albánské ženy a děti. Asi někdo měl potřebu vysvětlit svým americkým spoluobčanům, že vybombardovat Srbsko byl opravdu záslužný a humanitární čin... Slabé **. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller ze staré školy. Moderní akční scény nahradily poctivý bitky jeden na jednoho, které působí naprosto uvěřitelně a naháněčka ve městě taky zaujme. William Friedkin to má navíc řemeslně v malíku, takže to celé rychle uteče a člověk se ani nestačí nudit. Herci hrajou výborně a do akce se pouštějí na 100%. Jenom ti agenti tam byli místy docela zbyteční, hlavně postava Connie Nielsen byla do počtu. I tak jde o po všech směrech výborný thriller. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky čistokrevných akčních filmů rozhodně zajímavý přírůstek. Friedkin v podstatě naprosto rezignoval na jakoukoliv dějovou konstrukci a příběh uhání kupředu jako splašený vlak naprosto jednoduchým a tím nejlineárnějším možným způsobem. Na čem si však tvůrci dávají záležet je syrovost a chlad prostředí, absolutní minimalizace vizuálních efektů a celkový velmi strohý a obyčejný styl režie, ve kterém skvěle vynikne živelná bojová technika "krav maga", kterou se tu tvůrci prezentují. Bitky jsou neskutečné a na Friedkina nebývale přehledně natočené. Pokud pomineme úvodní kulisovitou a nevěrohodnou akci z Bosny, divák co moc nečeká nezůstane neodměněn. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Až keď zabíjate holými rukami, zabíjate dôstojne.“ Chápem nadšené, ale aj rozpačité recenzie. Scenár je úžasný. Predstavte si, čo by sa stalo, keby sa špičkový vojak (Benicio Del Toro z TRAFFICU ) zbláznil a zdrhol by do nekonečných a prekrásnych lesov Severnej Ameriky a tam by „vykonával spravodlivosť“ na ničnetušiacich poľovníkoch a pytliakoch. Brutálne by ich vraždil, vyvrhoval tak, ako oni vyvrhujú srny, rozrezával na kusy a oddeľoval im jednotlivé končatiny od tiel. To je absolútne šialený nápad! A teraz si predstavte, čo by sa stalo, keby bol naňho nasadený megatvrdý zabijak (zarastene robustný Tommy Lee Jones), ktorý šialenca kedysi vycvičil? Scenár stojí na skvelom nápade a rozhodne mu pomáha i fantastická výprava krásnych, hustých lesov, obnažená, naturalistická kamera a "starodávna" réžia veterána Friedkina (FRANCÚZSKA SPOJKA, VYHÁŇAČ DIABLA). Ten si s hercami vytrpel náročné nakrúcanie v nebezpečnej divočine, plné stresu, nervovo a dosť ťažkých zranení. A na výsledku je to vidieť,. Vrátane bravúrne surových bitiek, z ktorých doslova strieka krv tak, ako nestriekala ani v najdrsnejších filmoch Stevena Seagala. Zatiaľ v žiadnom inom filme som nevidel, aby bojujúci muž súpera oslepil špliechancom vlastnej krvi (!). Napriek tomu snímka nie je dokonalá, herci boli dobrí, ale ani jeden z nich nepatrí k mojim extra obľúbeným, presun z lesov do mesta ma moc nezaujal a celkovo film napriek vynikajúcej atmosfére obsahuje aj slabšie, nudnejšie miesta. P.S. - Bob Dylan, Johnny Cash, "Highway 61 Revisited". ()

movie 

všechny recenze uživatele

Léta 90tá byla pro Friedkina (až na výjimku 12ti ROZHNĚVANÝCH MUŽŮ) plná průserů a průměrů, ale se ŠTVANCEM se vrátil v plné formě. Zarostlý stopař T.L. Jones tu má jednu ze svých nejlepších roli (daleko za Uprchlíkem), Friedkinova režie je chladná, ale zatraceně profesionální. "Když se do dvou dnů nevrátím, sem mrtvej ..." A pak už následuje jen série choreograficky úžasných bitek (daleko za nudným asijským stylem), které mě vytřely zrak. Parádní! A navíc krásně nasnímaná příroda. Aaaaa ... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama