Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý advokát Jean-Paul Belmondo přišel o ženu, ztratil důvěru dcery a začal holdovat alkoholu. Po jednom večírku je u nich v domě nalezen mrtvý mladík. Ujme se obhajoby hlavního podezřelého a pokusí se získat zpět důvěru rodiny a možná i svou bývalou reputaci... (oficiální text distributora)

Recenze (45)

sud 

všechny recenze uživatele

Netypický Lautner a netypický Belmondo. Kdo očekává Lautnerovskou akci a dynamickou režii, spolu s Belmondovým řáděním, bude zklamán. Ovšem každého ctitele skvělé krimi rozhodně "Neznámý v domě" potěší. Navíc to není ani tak čistá kriminálka, jsou zde i velké rysy rodinného dramatu o vztahu dcery s otcem alkoholikem. Ovšem zcela upřímně, nesamoúčelně a bez citového vydírání. Velice civilní a velice přesvědčivý Jean - Paul Belmondo nejen s dabingem Ladislava Mrkvičky nabral nový rozměr. 80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to není nejlepší Lautner ani Belmondo, ale tenhle film má takovou gradaci, že ke konci jsem seděla s pusou otevřenou a nasávala tu dokonalou atmosféru. Belmondo se obloukem vrátil téměř do doby svých začátků, kdy účinkoval především v dramatech. Jeho herecký styl nemusel ani moc vyzrávat, býval výtečný již ve svých raných snímcích. Období komedií ho naučilo ve správný čas a na správném místě použít k odlehčení úsměv. A i díky tomu roli chlastem zničeného chlapíka, který se zde na den rozhodne navrátit ke špičkové advokacii, zmákl Belmondo s neskonalou grácií. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovýmto snímkům vyhledávám filmy s J.P. Belmondem. Důchodce a alkoholik, který přišel o svoji ženu se jednoho dne vrátí opilý domů, kde uslyší výstřel, při kterém byl zabit člen dceřiné party, feťák, stejně jako všichni ostatní z této partičky. Vina se strhne na nevinného a na J.P.Belmondovi teď je, ab dokázal nevinu svého mandanta a vrátil se tak na správnou cestu. Podaří se mu to? :-) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Belmondo ve velmi netypické roli bývalého advokáta, který se po úmrtí své ženy začne pomalu utápět ve víně. Jednou v noci zazní v jeho domě výstřel a v místnostech, které neobývá, nalezne neznámého mladíka. Podezřelého začne obhajovat a výsledku se dostává k určité kritice mládeže, která nemá charakter a fetuje... Velmi zajímavý a citlivý film. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nečeká-li člověk silné soudní drama, ale přijme, že se dívá na film , který je zejména o generačním neporozumění, a je připraven vychutnat si nenápadné bonmoty a ocenit přirozené dialogy plné espritu, tak musí být spokojený. Navíc Belmondo znovu předvádí, že není pouhým floutkem z jeho nejslavnějšího období, ale panem hercem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama