Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Komisař Stan je chlapík jak se patří. Společně se svým kamarádem Simonem sní o hotýlku na Antilách, ten se ale rozplyne jako pára nad hrncem, protože Simon je zabit záludným syčákem Schneiderem na pánských toaletách jednoho pochybného podniku. Komisaři Stanovi nezbývá nic jiného, než svého kamaráda pomstít. Pár ran kvůli tomu uštědří každému, kdo se mu postaví do cesty... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Samotáře jsem chtěl vidět jako dítě, pamatuji se na spoustu plakátů vylepených v našem městě. Nebylo mi tehdy přáno, jelikož byl mládeži nepřístupný. Musel jsem čekat dlouhých dvacet let, abych se na něj podíval v televizi. Dnes docela chápu, proč byl v tehdejší době nepřístupný. Je to poměrně drsná krimi, která má šíleného záporáka, na jehož jméno jsem už v půlce začínal být dost alergický, protože se nemluvilo o nikom jiném. Docela dobrá filmová zábava na nedělní večer. ()

Reklama

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Klasickej Belmondo. Hlavní hrdinové filmů s ním v hlavní roli nemusejí mít vůbec žádné jméno, je to přece Belmondo-vždy šarmantní, nekompromisní, nesmlouvavý a velmi přísný a obklopený ženami. Největší klad osobně vidím v množství tzv. hlášek, kterými je film prošpikován stejně jako zastřelení záporní (a jeden hlavní) hrdinové. Filmy s Belmondem jsou samostatnej žánr, s ničím nesrovnávatelnej! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samotář má překvapivě vysoké hodnocení, protože Jacques Deray i Jean-Paul Belmondo umí lepší kousky a tenhle film je ve skutečnosti jen rutinně natočená kriminálka, jakých se v 80. letech objevilo ve Francii spoustu. Tenhle žánr měl ve Francii vrcholné období v 70. letech. Scénář je plytký a spoléhá na osvědčená schémata, snad jen ten polda je o poznání brutálnější než jeho předchůdci. Zhruba ve stylu Drsného Harryho, možná i hůř. Tahle poloha mi ale nesedla, tady už nejde ani tak o boj proti zločinu jako spíš o začátek fašounského hodnotového žebříčku. Celkový dojem: 50 %. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Skvělý záporák,dobré "brokovnicové" finále,ale bohužel film těží jen z popularity Belmonda.Tvůrci si moc nelámali hlavu s tím,že film bude velmi průměrný a počítali s tím,že jako vždy skvělý Belmondo dokáže zamaskovat nepovedený scénář.Belmondo zde vypadá velmi dobře a ve formě,ale je zde žalostně málo kaskadérských kousků,akce a vyšetřování. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama