Reklama

Reklama

Pirát Blackie

  • Československo Pomsta Černého korzára (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kostýmní komedie vypráví napínavý příběh neohroženého piráta, který se na ostrově v Karibském moři stane svědkem dražby unesené manželky místokrále a nechá se zlákat její koupí. Za tento čin je ostatními korzáry nenáviděn, neboť představa vysokého výkupného je příliš lákavá… Rozehraný konflikt je záminkou pro řadu dobrodružných situací, v nichž zůstává místo i pro milostné jiskření. To vše vyprávěno s humornou nadsázkou, která je populární dvojici Terence Hill a Bud Spencer vlastní. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Akční komedie to není. A neukecal by mě na to ani sám Bud Spencer. Taky by nemohl, o filmu určitě nic neví, neb v něm prakticky není. Bohužel. Od počátku do samého konce sledujeme naparování Blackieho v podání Hilla, kterému nafoukaní frajeři jdou sami od sebe. Hudba je místy natolik hravá, že překračuje práh infantilnosti. A příběh sám je vlastně zajímavý jen jako velmi povrchní dobrodružství. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství bez humoru. Duo italských jedlíků a bíjců stojících proti sobě v honbě za pokladem se moc nepodařilo. Nedostatečné finanční krytí (na kostýmy jěště páni producenti měli, ale na scény na moři už jaksi nezbylo) Pomstu dobíjí jak hladový Spencer párek vepřů. Scénář si hraje na inteligentní hru kočka s myší, ale to se mu vůbec nedaří. Režie je zmatená, neví jestli to má celé brát vážně (konec a smrt hromotluka Spencera), či s nadhledem. Celkově je Pomsta Černého korzára nevýrazným pírátským filmem, jenž moc nikoho nepotěší. ()

Reklama

JoSte 

všechny recenze uživatele

Vyloženě komediálních prvků je zde pomálu. Snad ještě méně než výstupů Buda Spencera, který si navzdory druhému místu ve výčtu herců zahrál spíš podružnou roli. Přesto se ale na sklonku života před hrdinnou poslední plavbou dočkal přiblíženého westernového střihu na oči, kterým si s Hillem předali víc, než by dokázalo tisíc slov. Škoda slabšího a zbytečně zamotaného příběhu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Černého korzára nečekejte víc než pohádku pro dospělé nadšence námořních bitev, krčem a trochu té natřásané parády sukní španělského dvora. Potěší dabing z Barrandova (Petr Štěpánek na Hilla) a pěkná Silvia Monti (když má vlasy rovné). Bud Spencer tentokrát není zrovna kamarád s Terencem. Bitky proti přesile tradičně přehnané, hrdinové jsou vždy nesmrtelní. ()

Ixi 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill v netradičnějším námořním prostředí. A navíc stojí proti sobě. FIlmu to neublíží, ba naopak prospěje, protože Kapitán Black (T.Hill) je samotář a navíc obvyklý Terence-Spencerovský humor by filmu jen ublížil. Vyváženost souboju, bitek i hlášek dalo vzniknout skvělému filmu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje stejné záběry lodí na moři jako film Tygr sedmi moří (1966). Stejně tak například odlehčování lodi o přebytečný náklad včetně děl a závěrečné zahákování španělské lodi. Mělo být využito tzv. Stock footage (příp. stock video), kdy jsou natočené záběry využity ve vícero projektech. (jerzy1976)

Reklama

Reklama