Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrochy v Africe jsem taky nikdy neviděl a ze všeho nejvíce mi připoměly všechny ty dobrodružňáky z divočiny z 80. let. Divočina, zvířata, domorodci, pašeráci a ušlechtilý boj proti nim. Dneska už se to netočí, doba i ta Afrika se změnila a místo obchodníků se slonovinou by Vám nejspíše podřezal krk nějaký muslimský fanatik, což není zrovna námět na dobrodružný film. Ale zpět k filmu, zatímco výprava, krásné scény se zvířaty jsou fajn, příběh prakticky neexistuje, bohužel stejně jako humor a spád a ani ty bitky nejsou nějak extra včetně opravdu slabého finále s nabušeným bossem. Celkem slabší film této dvojice. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tohle už je bohužel trochu slabší film. Ze začátku ještě vypadá celkem slibně, ale postupně je humor pořád schematičtější (asi na úrovni Spencerových "Policajtů v...") a stává se z toho trošku nuda. Pár scének a hlášek se ale povedlo a nebýt dost vlezlé hudby, dal bych za ***. Celkem to určitě není nejhorší, jenže nevidím důvod, proč nesáhnout radši po nějaké osvědčené klasice: třeba u "Dvou poldů" jsem se nikdy nenudil... ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer majú proste svoj filmvý štýl, ktorí nikdy nzmenia. Preto je najlepší ten ktorý vidíme ako prvý! Stále o tom istom, no stále zábavné! Jednoduchý film pri ktorom netreba rozmýlať...lebo všetko je samozrejme, ide len o smiech a kukanie v kresielku doma! NEPREKVAPIA NIČÍM..pobavia tým ostým....presne tak ako som napísal tento koment..o tom istom , len v inom podaní ! ()

montimuf 

všechny recenze uživatele

Maminka mne vyléčila! Řekla tři kouzelná slova - a tak jsem se hezky posral! - No i když tento snímek patří mezi ty slabší, tito dva pánové mne pobaví snad vždycky. Dějová linie je chvíli uspěchaná, jindy se zas vleče. A nutno říci že je i dosti slabá. Ale zase vidíme spoustu zvířátek černého kontinentu a padá zase hodně facek. A sem tam zasviští i pověstná Budova herda zaťatou pěstí kolmo dolů - takzvaná kladivovka :o) ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento film nejhodnotnější z řady dvojky Bud a Terence. Krásná jízda na kole a jejich vzájemné naschvály, tedy, které končí zejména na Budově straně naprosto dosahují vrcholu. Další řady nepřinesli nic pro mě tak pozitivního, jako tento prostý a zároveň chytrý film z Afriky. Zde jsem začal obdivovat a vážit si Terence. U dalších filmů tu pomyslnou váhu u mě ztrácí. A je to čím dál tím silnější, když vidím ty sáhy těch bezcenných filmů a prosté a bezcenné, především však nekulturní a bezposelné zábavy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Filmovou hudbu složil Walter Rizzati a titulní píseň ''Grau grau grau''  složil Bud Spencer. Píseň tak byla natočena ve dvou verzích. Bud Spencer zpívá jak v jedné, tak v druhé písni. (chleba24)

Reklama

Reklama