Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi jsme to u historických filmů poznali všichni, ty kvalitní jsou schopný nás dostat. Emotivní proslovy, statečné souboje, glorifikující hudba, vznešené myšlenky, jo to je dobrý, hodně dobrý, to jo, ale vždycky tam zůstalo jedno podstatný ALE, vždy jsem věděl, že jsem jen divák, možná nadšený, ale pořád "jen" divák.....no, tak tady drazí moji spoluobčané, tady je to úplně jiná liga. Tady si totiž zažijete na vlastní kůži jeden příběh ze 16.století. Nečekejte milionové bitevní komparzy a strhující proslovy o cti a svobodě, tohle je ta nejpoctivější evropa jaká jen mohla být, všechno tak reálný, přirozený, syrový a přitom tak nádherný, čistý, prostý a emotivní a k výkonu hlavního představitele mám jen čtyři slova..... klaním se, pane Mikkelsen. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a ponuře laděný filmek o obchodníku s koňmi a jeho honbou za spravedlností. Bohužel má film hodně hluchých míst u kterých je celkem nuda a nevadilo by to třeba o půl hoďky sestříhat. Mads hlavní roli zvládl na výbornou a i všichni ostatní do filmu skvěle padnou. Hudba je pěkná dobová. Za mě 65% :) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tajne som dúfal, že sa dočkám dychberúceho historického filmu so skvelým Mikkelsenom.. Ale nie. Čakala ma len dvojhodinová urputná nuda, pretkávaná zmysluplnými dialógmi, kde bola jedna dobrá akcia na zámku. Inak nuda, štúdie korún stromov, jesenné počasie a strašne prestrihaný sled scén, kedy bolo citelné, že tam niektoré chýbajú. A nezachránil to ani Mads. Škoda. 2 z 5 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nebudem zdržovať a poviem to na rovinu - Michael Kohlhaas ma sklamal, a to tak, že ho radím medzi najslabšie filmy s nálepkou 2013, ktoré som doteraz videl. Arnaud des Pallières na to ide od lesa, neopozerane, surovo a chladne európsky, ale je to na jedno brdo, keď sa celý film neskutočne vlečie, scenár a dialógy sú hrôzostrašne pomalé a ťažkopádne, herci, s výnimkou Madsa a Lavanta nevýrazný (dokonca aj Bruno Ganz) a celé to pôsobí akosi nedomyslene. Plus som objavil nový žáner - európsky historický pseudointelektuálny nudopis, do ktorého si ešte Arnaud cpe podivné scény bez zmyslu a tvári sa ako skrytý skvost. Aleluja, netuším, o čo sa týmto filmom pokúšal, ale mňa to nedostalo. Po pravde som film nevedel dopozerať skoro 4 hodiny a stihol som popri ňom práce okolo bytu, navariť obed pre celú rodinu a vymyslieť nový slogan pre našu hokejovú reprezentáciu. Viac v recenzii. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Von Kleistovu novelku mám dobře nastudovanou; na pár stánkách zásadně řeší problém práva (a pravdy) na konci středověku, již v době řemesel a obchodu, tedy měst. Ve velikém Mads Mikkelsenovi jsem ale Michaela Kohlhaase nepoznal, měl jsem pocit, jakoby sestával ze spletence rolí, které dosud hrál. Michael Kohlhaas byl ohnivý a "saftig", tomuhle filmu ale chybí jiskra i šťáva. Nelibost rovněž pociťuji v rámci scénáře při výběru dialogů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama