Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad, který má koule. Nekorektní skečové pásmo. Sledujte jen na vlastní nebezpečí. Pečený sněhulák je původní skečová show plná nekorektního humoru, jejíž silnou devizou je sehraná parta talentovaných herců. Právě díky jejich společným improvizacím a správnému „jiskření" vzniká osobitá zábava, která nabízí svébytný pohled na život i situace kolem nás, které jsou i nám často povědomé.
Osou každého dílu Pečeného sněhuláka je fiktivní reportáž, která si pomocí mystifikace dělá legraci z nejrůznějších věcí kolem nás. Mezi „reportážními vstupy z terénu" se pak střídají jednotlivé skeče. Jejich témata jsou nadčasová, od satiry na současnou společnost a vyhraněné charaktery lidí, se kterými se občas v životě setkáváme, až po ryze absurdní situace.
Ambicí pořadu je navázat na tradice populárních zahraničních vzorů, jakými jsou např. Monty Pythoni, série Malá Velká Británie, Big Train a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (241)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokus o autorský humor se vždy cení - vždy, když je alespoň nějak vtipný. Bohužel, Pečený Sněhulák zaznamenal obdivuhodné prvenství, když propagační výstup jeho režiséra v už samu o sobě kultovním pořadu Sama Doma 1. 9. 2014 (Nech žije youtube!) překonal co do zábavnosti samotný "produkt" o několik tříd. Záhadou je, že sám Jakub Kohák v onom vystoupení realisticky prohlašoval, že vzory tvůrčího týmu byli Monty Pythoni, ale s Pečeným Sněhulákem se jim ani nepřiblížili. A že na papíře to všechno vypadalo vtipnější než ve střižně. Rozhodně nepřeháněl... scénky buď humor postrádají úplně, nebo ho tam jsou nějaké náznaky, v ojedinělých případech se daří, aby gag byl vtipný - ale do pointy se to (zatím) nikdy natáhnout nepodařilo. Třeba Svatý Václav na řehtajícím segwayi byl cool... do doby než začal krást párky a tlouct s nimi do nebe přicházející duši za zpěvu "Kdož sú boží bojovníci"... A jelikož jsem z dosavadních sedmi dílů viděl čtyři, žádné další šance už nebudou. Sorry, pánové, ale tohle se tragicky nepovedlo. Ztráta času antarktických rozměrů, ergo 20%. ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že naprosté dno televizní "zábavy" je pravidelně k vidění na různých menších komerčních televizích. Ale ČT se s nimi pustila do boje opravdu ze všech sil, a opravdu nechápu, jak pod něčím tak k uzoufání trapným a nevtipným může být podepsán Jakub Kohák. Stejně tak nechápu, co na tom jako má být nekorektního, nebo snad dokonce kontraverzního, je to prostě jen prachobyčejně hloupý. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Klasická kopírka České televize úspěšného kultovního formátu. Velkovlak po Česku, v režii Kohíňa, není buhví jakej velešlágr, ale ani takovej propadák, tak jak je to, dle tohoto místního hodnocení vypadá. Většina scének je spíš přiblblá a často se nad nimi koukám s otevřenou pusou a marně lapám po dechu. Jindy se hihňám a plácám do kolem. Je to po dlouhé době WTF pořad. Nová doba, nový způsob, jak lidi v pondělí pobavit. Edit : Už to jde mimo mě. Pečený kameňák. ()

Carlinhos odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá nekorektní televizní humor v roce 2014 - není nekorektní a není vtipný. Naštěstí máme youtube, kde si můžeme pustit Českou sodu a nemusíme ztrácet čas u této ubohé zoufalosti. Měl jsem nutkání dát 1* za snahu, bohužel autoři si zmíněné koule asi zapomněli doma a pořad vytvořili na míru dnešní hyperkorektní době. Škoda. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době inteligentní humor typu Monty Python (místy mi hoši připomínají Sklepáky), na který se dá dívat! Skvělé. Bohužel autoři mají tu smůlu, že jsme v České republice, kde podobné typy pořadů uspějí tak jedině na čt2 v pozdních nočních hodinách u menšinového diváka, protože většinové stádo hltá raději bezduché Partičky a podobné hrůzy. Oceňuji šikovné herce a řadu nezapomenutelných scének (např. výstižné vyobrazení české armády a národní demence :), stejně tak Mozek nebo Peklo jsou skvělé) Bohužel u stáda toto nikdy nemůže uspět. V Německu by pořad zřejmě sklízel ovace (die Anstalt mi přijde místy podobný, ale mají slabší herecké obsazení), ale nejsme v Německu. Bohužel v ČR se nic podobného nenosí. Škoda, konečně máme pořad neodpadního západního formátu, ale zdebilizované stádo to prostě nemůže ocenit. Divák byl přeceněn. Věřím (a radost z toho nemám), že Sněhuláka brzy vystřídá nějaký blivajz Vaření s XY nebo výživná dementní telenovela, protože přesně takové pořady si žádá většinový český divák. ()

Galerie (5)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama