Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeť a vnuci bývalého zabijáka Costella byli zavražděni a jeho dcera skončila po útoku těžce zraněná. Costello se vydá na dálný východ, aby svoji dceru pomstil. Zaplatí si tři nájemné vrahy, kteří mu mají pomoci. Je tu ale jeden problém: Costello má kvůli starému válečnému zranění potíže s pamětí, a tak si musí vše zapisovat a fotit. Podaří se mu pomstít svoji dceru, než zapomene, že vůbec nějakou má? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější film o pomstě a nájemných vrazích. Perfektní audiovisuál, nejen díky kameře a vhodně zvolenému slow-mo, ale i střihu a náladové hudbě. Ano, uvěřitelnost přestřelek ke konci filmu exponenciálně klesá, nicméně to vůbec nevadí. Oči se mi nad všudypřítomnou naivitou přimhouřily samy, jen proto aby se zaostřily tam kde je potřeba a mohly vychutnat film jako fungující celek. Plakát hned na první pohled slíbil temný thriller s noirovou atmosférou v kontrastu s líbivými barvami a film vše z toho do puntíku splnil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda toho ťažkopádneho a ťarbavého spracovania, pretože príbeh mal naozaj veľmi slušnú zápletku a viem, že potenciál Johnnyho Toa je v tomto štýle filmov omnoho väčší, než výsledok, aký predviedol v tomto snímku. Akčné scény sa chceli podobať woo-ovkám, ale väčšinou to strácalo účinok a hromadilo sa klišé. Meno Johny Hallyday hovorí dnešnej generácii príliš málo nato, aby prostredníctvom neho dokázali tvorcovia upútať pozornosť a nakoniec ani samotný výber tohto príležitostného herca nebol najšťastnejší. 60%. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Toova hyperestetizovaná óda na zabijáky se potácí mezi uhrančivou nápaditostí, samolibým manýrismem a nechtěnou parodií. Zatímco režisérův první heroic bloodshed film "Exiled" bylo možné brát jako stylovou poctu dávno minulému hongkongskému žánru (příznačně zasazenou nikoli do bývalé britské kolonie nýbrž na Macau), jeho první mezinárodní produkce vyznívá jako nesoudný výtvor filmaře, jemuž světové uznání jeho rukopisu stouplo do hlavy. Je smutné sledovat úpadek filmaře, který posledních patnáct let vytvářel laťku pro neotřelé žánrové snímky v Hongkongu. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Pro Johnnyho Ta už mě trpělivost došla, natočit takovou frašku o hitmenech, kteří se nedokažou pořadně trefit je docela hodně směšné ruku v ruce s realitou, že každý má snad nekonečně nábojů v zásobníku a když náhodou si všimnete, že došly, vše řeší magický střih a bez přebití se jede dál. Chtělo to alespoň nádech trošku té reality, jinak film stejně mě začal nudit po 20 minutách a po druhé půlce to je ještě horší. Dodíval jsem se jen na sílu, na filmy podobného "ztvárnění" už nemám žaludek. 20 % ()

kitano 

všechny recenze uživatele

FIlm preplnený režiserovými trademarkami, paradičkami a skvelými momentmi (často krat som nemo zíral s úžasom)...no ako celok to škrípe viac ako by sa dalo tolerovať. Často krát, zbytočne natiahnuté a prehnané, občas až komické. Byť to postavené na stabilnejšom scénari a natočené umiernenejším sposobom, mohol to byť najlepší film o pomste posledých rokov. Veľká škoda. Odporúčam prižmúriť oči, zatnúť zuby a vychutnať si dokonalú atmosféru. Nedajú sa mi nespomenúť prvé konfrontácie Costella a party zabijakov z Macaa. Osamelý Costello v klobúku a baloňáku, akoby vypadol z Melvillovej kriminálky, vs prototyp moderných cynických zabijakov zo súčasných filmov. Fantázia. (7/10) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Převážně se natáčelo v Hong Kongu a Macau. Od listopadu 2008 do ledna 2009. (Terva)
  • V roce 2009 byl snímek nominovám na Zlatou palmu "za nejlepší film" na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Hlavní postava filmu Francis Costello (Johnny Hallyday) je založena na charakteru Jefa Costella (Alain Delon) ze snímku Samuraj (1967). Podobnost lze najít například ve stylu oblékání. (Jigvell)

Reklama

Reklama