Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

claudel 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin nejspíš neopustí nikdy moji TOP 10 režisérů za nedostižné Gegen die Wand, i kdyby se mi od něj už nic jiného nikdy nelíbilo. Možná ovlivněn nesmírnou sílou prožitku z Gegen die Wand jsem se nechtěl dlouho pouštět do jeho dalších filmů. Zkusil jsem lehkou letní komedii V červenci, která mě utvrdila v tom, že je Akin obrovský talent a kromě totální depky a bizarního humoru je schopný natočit i pohodovou a úsměvnou road movie s neskutečně mladým Bleibtreuem a roztomilou Paul. Melancholik ve mně křičí po dalším Gegen die Wand, extrovert spokojeně vrní u Im Juli. Bis bald, Fatih :-) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla road movie komedie, kde se nevinný učitel dostane až do Turecka a zažije tolik věcí, že tomu ani sám nemůže věřit (co by taky dělal přes dovolenou v Hamburku, nejnudnějším městě Evropy :-)) . Film se houpá v lehkém rytmu evropského podnebí a jsou tu skvělé hlášky: To je droga ne? Ne! Je to jen brko - To z nás děla dementy. Chceš říct, že jsem dement? // Řeší se tu samozřejmě i matematické úlohy, které jsou pro cestu životně důležité - např. jak velkou rychlostí musí jet Dacia, aby přeskočila 25 m řeky? 96,41 Km/h! Christiane Paul i Bleibetrau jsou skvělí. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příjemná německá road movie, které jsem se trochu bál právě kvůli jazyku ve kterém je. Nebylo proč, sice to nebylo nějak extra nečekaného nás nečeká, ale přesto jsem se několikrát přistihnul při přihlouplém úsměvu. Celá ta cesta byla správně šílená, krásně všechno zapadalo. V tomhle filmu je snad první hezká němka, kterou si pamatuju - Juli. A dvojici dotváří pravděpodobně nejlpší německej herec Moritz Bleibtreu. Nezbývá než doporučit ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Daniel se řadím do početné skupiny mužů, kteří se spolehlivě ztrácí v ženském naznačování. Takže, kdyby Juli trochu přemýšlela a pronesla to očekávané Ich liebe dich už v Hamburku, tak by Daniel nebyl zdrogován, okraden, uvězněn, vyhozen z lodě a rozhodně by s Dacií neskákal přes řeku. A já bych se nemohl podívat na pohodový film, ze kterého si stejně budu do budoucna pamatovat jen příjemnou atmosféru a úžasnou scénu z maďarsko-rumunské hranice. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Musím se prohlídnout, zda někde nejsem potrhaná - smíchy... Takže můj názor na komediální linku už znáte, romantika odtažitá natolik, že se musela podepřít dobře nafocenými momentkami, jako celek chaotické a atmosféru nenakopnul ani fádní soundtrack... Chabý pokus o evropský hit sezóny 2000, kde bych na pochvalu navrhla jen vynechávky pubertálních vulgarit a příjemné herce... pokud se naučíte nevnímat ty dva slimáky, co má Moritz pod nosem :-), mně se to tedy každým jeho filmem daří lépe a lépe... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama