Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojnove filmy mam rad jednak od Michalkovova /ktory aj ked netusiac ma zasvatil do tajov tychto filmov ...../ a jednak tie z Druhej Svetovej Vojny. A ze ich vyslo pozehnane, je fakt vseobecne znamy. V tomto vybornom filme sa bojuje o posledny most cez Ryn, ktory by mhl aspon ciastocne zastavit postup Spojencov do Nemecka. Aj ked sa prilis nestriela, reziser John Guillermin /Modry Max, Never Let Go/ natocil vskutku posobivy vojnovy film. 70 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost nudny vojnovy film. Zapletka je jednoducha. Bojovat o most. Z postav si po skonceni filmu pamätam 2 na americkej strane a jednu na nemeckej. Zvysok totalne nevyrazny. A bojove sceny? Su velkolepe. Vyprava je pôsobiva. Evidentne to stalo kopu penazi, ale na mna pôsobia dost stereotypne. Neustale tam nieco vybuchovalo a uz po chvili som sa nudil. Trochu ma stvala aj neustale poletujuca kamera, ktora sa z velkej vysky znasala na zem. Pôsobilo to divne. Brutalita uplne absentuje. Vojaci sa po zasahu len tak hodia na zem. Niektori skôr len lahnu, aby si neublizili. Jak tak citam zaujimavosti zo zakulisia, tak okolnosti vzniku fimu su pôsobivejsie ako film samotny. 4/10. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vyčerpaní spojenci dobývají jednu z posledních překážek k dosažení Německa - Most u Remagenu. Skvělý film, s Robertem Vaughnem jako německým velitelem, i s Rudou Jelínkem a dalšími českými herci, kteří pomáhali dobývat mosty v Davli a Měchenicích jižně od Prahy, kde se také konalo natáčení. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hokoZ21tlrA ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Není to úplně velikášská pecka jako Vzdálený most nebo Nejdelší den, přesto je to klasický válečný film 70. let, které můžu beze zbytku. Možná tomu chybělo hvězdnější obsazení, protože obsazeným hercům občas chyběl onen patos, jaký tyhle filmy pořebují. Zaujal mě tedy hlavně můj oblíbený Robert Vaughn (výborná scéna s rozbitím míšeňské sošky) a Ben Gazarra v roli Angela. A jak jste i ostatní zmínili, vynikající hudba Elmera Bernsteina. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Skutečné obsazení jediného zachovaného mostu přes Rýn bylo neskonale jednodušší a střízlivější. Němečtí vojáci jednoduše zdrhli. Most u Remagenu využívá téhle události jen k rozehrání silného příběhu o vojenské cti, odvaze a o tom, jak ji mocní někdy odměňují. Na svou dobu slušný žánrový nadprůměr, který je zajímavý pohledem z druhé, nepřátelské strany.Celkový dojem 80 %. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (27)

  • Ve filmu použité tanky jsou lehké tanky M24 Chaffee. (mi-ib)
  • Na mnoha záběrech je vidět staré město Most, které muselo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Nejvíce záběrů je v okolí kostela, který se v roce 1975 musel přesunout o 841 metrů k novému městu. (Lajty)
  • Mise pro dobytí mostu u Remagenu nesla název „Operation Lumberjack“ tedy Operace Dřevorubec. Tato mise byla zahájena v březnu roku 1945 s cílem dobýt Kolín nad Rýnem a vytvořit zde podpůrný bod pro Porýní. Americká 9. obrněná divize vstoupila do Remagenu 7. března 1945, přes nepřátelskou palbu se dostala v 15:50 k mostu Ludendorf. Dobytí tohoto mostu byl jedním z klíčových momentů invaze spojenců do Německa. Byl jediným fungujícím mostem přes Rýn. Přešlo přes něj přes 8 tisíc spojeneckých vojáků. Adolf Hitler nechal vojáky zodpovědné za ztrátu mostu popravit. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama