Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Humanistická agitka pro MTV generaci, kdy je vše podáno značně "polopatě", líbivě a hlavně dostatečně agitačně. Ovšem fakt, že ze stínu povrchního mainstreamu nevykročí po celou stopáž, bohužel nezapře. Ale i tak jsem rád, že něco podobného vzniklo, snad to nějak zapůsobí na popcornové diváky. Angie si ulevila svému svědomí a je na ni poznat, že je to její vysněný projekt, a Clive Owen je jako vždy neodolatelný. Film, u něhož je vrcholem filmu právě začátek, nepovažuji zrovna za nejpovedenější. Průměrná selanka za lepší svět získává body navrch za svoji myšlenku, i když i ta sama je banální až na půdu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí opravdu velice slibně, ta snobská párty, od které to všechno začne a semínko pochybností o "civilizovaném" světě, které se zahnízdí v hlavě Sarah a ještě její následná cesta za dobrodiním vykoupená tvrdým otřesem dosavadních "hodnot", to všechno směřuje k vysokému hodnocení. Potom se ale začne film pomalu topit v romantice, Angelina dělá příliš často příliš smutné oči, její druhá výprava už trošku tlačí na pilu a návštěva Čečenska jede ad absurdum - kráska se promenuje mezi střelbou a neohroženě se chystá vysvobodit svého prince. Chyběl jen zpomalenej běh sněhem a Vangelis. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama