Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $155,019,340Tržby Celosvetovo $336,002,996Tržby za predaj DVD v USA $126,605,435 //počet predaných kusov 7,912,055║ DreamWorks a ich ďalší podarení počin, príbehovo pestré, vydarený humor nechýba a animačne si spĺnajú svoju zaužívanú úroveň ale na to aby v tomto prípade konkurovali Pixaru im ešte niečo málo chýba vypilovať. /videl v kine: 75%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Něco s pointou, něco bez ní, něco s myšlenkou, něco bez ní.. Něco s humorem, většinou bez něho.. Uteklo to příjemně, vyběhly titulky, ale cosi tomu scházelo. Pro mladší diváctvo to bude každého druhého měsíce důvod, proč prositi maminku, aby jim pustila dvd, já mám bohužel dojem, že mě zase někdo podceňuje. Naleštěné a průměrné nic, které se ke mně napodruhé určitě nedostane!! Nic pro odborníky na výživu.. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V poslední době stále stoupá počet CGI animáků, ale jejich kvality bohužel klesají. Tvůrci se spoléhají na počáteční nadšení z animovaného provedení a roztomilá zvířátka a všichni dobře víme, že jen tohle na kvalitní dílo nestačí. Nyní už od CGI animáků skoro nic nečekám, tedy s vyjímkou Pixaru, který zatím vypouští jen samé skvělé filmy. Ale Over the Hedge mě opravdu překvapil. Nikoliv originalitou příběhu, či vizuálním zpracováním. Příběh je jednoduchý a vizuální stránka filmu je sice kvalitní, ale nepřináší nic nového. Hlavním trumfem Over the Hedge je jeho zábavnost a vysoká koncentrace vtípků. Film se spíše zaměřuje na vizuální vtípky, jako jsou různé honičky, než na vtipné dialogy a díky tomu by se dal přirovnat ke klasickým groteskám, jakými jsou Tom a Jerry či kreslené kraťasy z dílny Looney Tunes. Další výhodou je, že je film krátký a nepřesahuje ani devadesát minut, takže nemáte ani čas vydechnou v té smršti vylomenin, které hlavní postavy provádějí. Postavy samotné jsou vyvážené, vizuálně dobře ztvárněné a ani jedna z nich mi nevadila. Měl jsem možnost vidět jen verzi s originálním dabingem, a ten je opravdu vydařený. Hlasy herců mi dokonale seděly ke každé z postav. Bohužel trochu váhám s hodnocením. Době ledové jsem dal čtyři hvězdičky, a tím pádem bych Over the Hedge měl zákonitě dát hvězdiček pět...ale zase Over the Hedge chybí takový ten šmrnc, jakým oplývají například The Cars od Pixaru. Ale The Cars jsou trochu jiným filmem, serióznějším filmem a Over the Hedge je čirá zábava. A já se bavil královsky, po celý film jsem měl úsměv od ucha k uchu plus několik silných záchvatů smíchu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa bavila a co sa casto nestava, bavila som sa pocas celeho filmu! Zaplotna vevericka je v mojom osobnom rebricku 2. NAJlepsia v tesnuckom zavese za tou sablozubou. Kofein je sice vec obohrana, ale tu vyuzita skutocne na maximum. Celkovo film vrelo odporuuuucam. Aj ked teda najviac sa tesim na originalnu verziu, dabing nebol zly, ale predsa len.... iny. PS: Super su aj trailery na zaciatku, zda sa, ze tento rok je na co sa tesit: Asterix a Obelix vyzeraju zase raz vtipne, V tom dome strasi a Splachnuty pomerne originalne, Auta klasicky a komu by nestacilo, stale je tu Lovecka sezona. A to som urcite este nieco zabudla. No juchuuu:-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)
  • Veverka Hammy nazve ve snímku živý plot Steve, neboť je to údajně pěkné jméno. Steve Carell tuto postavičku namluvil. (imro)

Reklama

Reklama