Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemám príliš v láske športové filmy, nemám príliš rád ani vojnové filmy, alebo filmy, ktoré používajú obdobie vojny ako kulisu, ale Víťazstvo ma napriek tomu veľmi bavilo. Ono je to skôr útekový film, ktoré naopak pomaly až zbožňujem, takže nemám s vyšším hodnotením žiaden problém. Je to oddychovka, na posolstvá, na ktoré ste zvyknutí z vojnových filmov, zabudnite. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Člověk by ani nevěřil, že to je film Johna Hustona. Režie je sice skvělá, ale film přesto působí strašně obyčejně, má předvídatelný scénář plný patosu a nepravděpodobných situací (pochybuji, že by nacisté nechali proti svým hráčům nastoupit černocha), nudné – přestože jinak velmi dobré – herce a až příliš otevřený konec, z kterého se vlastně nic nedozvíte. Vím, že není snadné překonat Velký útěk, ale že se mu o více než deset let novější film ani nevyrovná, mě s přihlédnutím ke jménu režiséra mrzí skutečně hodně. 65% Zajímavé komentáře: Shit, dobytek, Velemír, MeGaBiTe ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se musela dívat kvůli semináře, jinak bych o něj asi těžko zavadila. Na první pohled u mě neměl dobré vyhlídky - nemám ráda Slye, i když je fakt, že mi z těch akčních borečků vadí skoro nejméně, válečné filmy, pokud nejsou podány jako osobní drama, nejsou nic pro mě, fotbal nežeru. No a podle mých očekávání film taky dopadl. Pro mě neskutečná nuda. Sly se nepředvedl a v bráně byl neskutečně toporný, scény fotbalu byly nasnímány dosti nekvalitně. Škoda, mělo to perspektivu a potenciál, ale tvůrci to dokonale zazdili a vytvořili celkem nudný film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit film o zajateckém táboře plném spojeneckých vojáků a fotbale není zas takový úlet jak by se mohlo zdát. K podobným mačům během války mezi zajatci a např. jejich dozorci docházelo. Samozřejmě se to odehrávalo za naprosto přísných bezpečnostních opatření a pouze lokálně v táborech. Zejména Britům, Australákům a Amíkům se lecos tolerovalo a tak se v tábotech hrával kriket, basket či fotbal. Mezinárodní červený kříž dokonace dodával sportovní náčiní včetně rukavic atd.. Tady je to hodně přitažené za vlasy, zejména to jak odbojáři kopají hlučnými údery pod nohama stráží tunel či jak veřejnost pronikne skrze bezradné a přitom ozbrojené vojáky na trávník a ze stadionu... To celé by asi normálně muselo skončit masakrem... A tak tu máme mladičkého S.Stallone, britského oficíra M. Caine i hodného wermachťáckého důstojníka M. v Sydowa. Fotbalisty potěší účast skutečných fotbalistů Pelého ad... Pro mně to byla hodně nesourodá pohádka, spíše k smíchu. Kdo hledá válečný film s podobnou tematikou, ale lepší, ať raději koukne na Von Ryanův Express s F. Sinatrou v hlaví roli. * * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Koukat na Stallona v bráně je teda docela úlet. Skoro bych tipnul že viděl fotbalový míč poprvé až při natáčení. Příběh bych označil slovem milý a závěrečný happy end mění dějiny války stejným stylem jako Hanebný pancharti. Pro mě jediný kdo snesl měřítko byl Max von Sydow. Přemýšlím jestli mám prozradit závěrečný výsledek, ale raději ne. 55% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)
  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)

Reklama

Reklama