Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První snímek legendární britské a zároveň mé neoblíbenější hudební skupiny The Beatles. Bez nich by to byla jen přehlédnutelná blbinka z šedesátých let, po které dnes nikdo neštěkne. Ale takhle je to parádní hudební komedie se skvělou čtveřicí neherců. Srší z toho ta dobová atmosféra a snímek si poradí i jako dokument zachycující tehdejší beatlemánii. Přesto se mi následující snímek Help! líbil o něco víc. Jsem zvědav na další díla s touto jedinečnou kapelou. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Perný den, je nejlepší film, který Beatles natočili. Nelze na něj nahlížet jako na propracované filmové dílo. Jedná se předně o skvělý záznam atmosféry doby, v hlavní roli s historicky nejslavnější a nejznámější hudební skupinou. Oni byli vzory a idoly pro mladou poválečnou generaci. Stali se inspirací pro mnoho dalších skupin, kterých v tu dobu vznikalo ohromné množství. Společná touha mladých po nových věcech přinesla jakousi revoltu proti konzervatismu, která mladou generaci spojovala. Rázem přestaly existovat hranice a bylo možné cokoli. Kulturní skok, který nastal v 60. letech je neuvěřitelný. Ohromná kreativita a odvaha přinášely stále nové věci. Chtěl bych žít v takové atmosféře. Koncem desetiletí vznikla řada známých progresivních skupin. Fenomén, kterému se říká „zlatá šedesátá“, se zapsal zlatým písmem do filmu i hudebního průmyslu. Beatles jsou jedním z hlavních symbolů této doby. Proto má film A Hard Day`s Night svou hodnotu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Šialene hravá a hravo šialená energická komédia (plná hlášok a s prvkami slapstick comedy, situačného humoru a dokonca grotesky) fungujúca ako náhražka MTV v 60. rokoch, ktorá naservírovala fanúšikom ich idoly a 38 hodín z ich života na striebornom podnose. A možno je zásadnejší skôr ako dokument o fenoméne, ktorý odštartoval spoločenskú revolúciu. Živelný boyband nikdy nepatril do môjho základného playlistu, ale ich hudba mi vôbec nie je vzdialená a A Hard Day's Night potvrdzuje status tých najlepších z najlepších. Mimochodom, skvelá práca s kamerou. Pozn.: Polovica kapely hrať (v zmysle herectva) vie, tá druhá nie. Skúste si tipnúť, ktorá. 75% ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů natočene Beatles. Nádherná hudba, humor a celkový dojem je prostě na 5*. Ve filmu se objevuje jen první strana desky. Seznam písní vyskytující se ve filmu:1. A Hard Day's Night 2. I Should Have Known Better 3. If I Fell 4. I'm Happy Just To Dance With You 5. And I Love Her 6. Tell Me Why 7. Can't Buy Me Love. Zde bych si dovolil dát text písně A hard day´s night: It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I work all day to get you money to buy things And it's worth it just to hear you say you're gonna give me ev'rything So why I love to come home 'cause when I get you alone you know I'll be O.K. When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right When I home ev'rything seems to be alright When I'm home feeling you holding me tight, tight,yeah It's been a hard day's night and I've been working like a dog It's been a hard day's night I should be sleeping like a log But when I get home to you I find the things that you do will make me feel al---right You know I feel al---right ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Býtlsáci nám umožnili nahlédnout do jednoho z jejich obyčejných dní a dali stvořit film, za který jejich fanoušci platí zlatem. Hard Day's Night je mé (od nich) nejoblíbenější a tedy nejposlouchanější album a tak bylo sledování filmu velice příjemným zážitkem. Velmi milé a zábavné. Hrozivý děda je nejen děsivý, ale i spolu s Lennonem nejzábavnější. Velkou pozornost si však zaslouží také Ringo. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • McCartneyho dědeček (Wilfrid Brambell) v suterénu divadla napodobuje podpisy The Beatles na fotografiích. Podobnou věc prováděli při první návštěvě USA v letadle cestovní manažeři Neil Aspinall a Mal Evans, kteří také napodobovali podpisy The Beatles pro americké fanoušky. (Robbi)
  • Perný den byl promítán v Praze v říjnu 1964 v rámci týdnu kulturní výměny mezi Československem a Velkou Británii. Šlo o první západní hudební film promítaný za železnou oponou. Film byl uveden v roce 1964 také v Portugalsku, kde byl ale po několika reprízách cenzurován. (kosticka7)
  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama