Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak komu se poštěstí během zabijácké mise ojet svého pozorovatele (zvlášť když je to žena), že pánové? V akčních filmech nic nemožného a ostřelovač Dolph Lundgren to štěstí měl. Nepředvedl zrovna nejhorší výkon a přestože tento kousek není žádná pecka, tak závěrečná pasáž byla vcelku slušná + bitka se zfetovanou ochrankou. Gina Bellman stála ve své době za hřích…Jinak je tohle ale jen dosti průměrná záležitost s několika světlými okamžiky, ale jako celek nic extra. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden ze slabších Dolphových filmů, zde za to může především scénář. Když jsem si film půjčoval, byl jsem příjemně natěšen na kombinaci Dolpha a režiséra Highlandera, tenkrát jsem ještě nevěděl že Mulcahy nemá shůry dáno a že Highlandera zřejmě natočil v záchvatu kreativity po pozření blíže nespecifikované látky, kterou po natáčení přestal užívat, jedinej jeho další film co stojí za řeč je poslední Resident Evil. Tohle je podprůměr. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Přijde to tak jenom mně, nebo ta zatracená ženská mluví jak kdyby byla pracovnice v oblasti erotických služeb po telefonu? Je každopádně škoda, že děj filmu nezůstal u toho, co se hlavní dvojicí dělo v jejich minulé misi, vypadalo to jako mnohem větší švanda, než rande se zfetovaným macho hlídačem v rozestavěné budově. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi jednoduchý príbeh o odstreľovačovi, ktorý sa spolu so svojou pomocníčkou v budove pripravuje na nadchádzajúcu akciu. Spracovanie je ale veľmi zvláštne a rozhodne s ním nie som spokojný. Je tu stvárnená jedna noc na jednom mieste s tým, že sú tu prakticky iba dve hlavné postavy a dve menšie. Táto hlavná dejová línia sa ešte niekedy prelína s ukážkami z minulosti a myslím si, že tieto spomienky sú zaujímavejšie. Akcie tu nie je moc, ale je výborná. Súboj je tu jeden a v úplne najobyčajnejšom štýle, takže v ničom nezaujme, ale prestrelky sa vydarili. Sú výborne natočené, s dostatkom zabitých a so skvelo zobrazenými priestrelmi. Najviac sa mi páči úvodná akčná scéna v zrúcaninách s vrtuľníkom, ale poteší aj záverečná prestrelka. Herecké obsadenie je celkom dobré, Dolph Lundgren je tu v skvelej forme a v úlohe, ktorá mu veľmi dobre sadla, poteší aj jeho pomocníčka, ale dve vedľajšie postavy a hlavne otravný strážnik sú úplne zbytočné. A skutočných záporákov tento film prakticky ani nemá, je to len niekoľko bezmenných vojakov. Réžia nie je najhoršia, ale pri tomto scenári sa ani nemôže moc prejaviť a technická stránka je vydarená. Veľká škoda, Lundgren v skvelej forme, výborne zvládnutá akcia a viac než dostatočná technická stránka, ale ten scenár to veľmi kazí. Mohol to byť jeden z Lundgrenových najlepších filmov, ale miesto toho je to len priemer. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 62%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už když jsem si film chystal k dnešní repríze, tušil jsem, že to asi s původním hodnocením nedopadne nejlépe, když jsem totiž viděl snímek poprvé, stačilo mi ke štěstí, že byl film akční. S tím, jak mi vzrostly nároky, nezadržitelně padají má stará hodnocení. Dolph Lundgren je jasnou zárukou toho, že půjde o film béčkový až céčkový, to by ale nebyl až takový problém, i snímek z nižších kategorií má u mě šanci na slušné hodnocení, Pohyblivého terče se to ale netýká. Film sleduje dvě časové linie- současnou a retrospektivní, problém je v tom, že zatímco minulost je celkem svižná a zajímavá, současnost se nudně vleče, tvůrci na tuto dějovou linii navíc naroubovali romantickou zápletku s jemností drtiče horniny a ve finále mi to celé jaksi nedávalo smysl. Taky by mě zajímalo, jestli už režisér někdy viděl, co se stane s cílem, který zasáhne vysokorychlostní půlpalcový projektil. No, asi ne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Pracovný názov filmu bol Algonquin Goodbye, čo je ironický odkaz na hotel Algonquin v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Sergio Altieri neskôr na základe scenára k filmu napísal sériu troch románov s názvom „Sniper“. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama