Reklama

Reklama

Elektrický jezdec

  • USA The Electric Horseman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když ujedete na koni za dvacet milionů, lidé si vás určitě všimnou. Robert Redford v hlavní roli amerického filmu, nominovaného na Oscara. Bývalý kovboj a pětinásobný šampion v rodeu Sonny Steele (Robert Redford) je po mnoha zraněních dávno na odpočinku a vydělává si reklamou na cereálie. Jeho úkolem je projíždět na koni v arénách a doporučovat ovesné vločky. On i kůň vystupují pro větší efekt ověšeni žárovkami. Svůj úkol však Sonny plní se stále většími problémy: je totiž věčně na mol opilý. Při velké firemní akci v Las Vegas má Sonny za hlasité hudby vjet na pódium v sedle dostihového koně jménem Vycházející Hvězda. Když Sonny vidí, že kůň je zraněný, nemocný a nadopovaný sedativy a steroidy, poruší smlouvu a před zraky užaslých diváků s ním zmizí v ulicích města. Šéf firmy Hunt Sears (John Saxon) si to samozřejmě nenechá líbit – Vycházející Hvězda je totiž jednou ze ?značek? firmy a má hodnotu dvacet milionů dolarů. A tak se po Sonnym rozjede celostátní pátrání. Jediný, komu se podaří uprchlíka v divočině vypátrat, je zkušená investigativní novinářka Hallie Martinová (Jane Fondaová). Jde jí jen o to, aby získala exkluzivní reportáž. Když však zjistí, že Sonny je férový chlap, který chce koně uzdravit a pustit do volné přírody, začne mladá žena své cíle poněkud přehodnocovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ano, člověk má mít svou hrdost. Nechat se vláčet osobními neúspěchy a nakonec i alkoholem na samém dně žití je jedno z nejhorších, co může člověka potkat. A pak ..., opětovný výstup. Že je to pohádka? Proč? Je kolem nás snad málo lidí, kteří si prošli cestu "dolů" spolu s alkoholem a nevyškrábali se opět nahoru? Je to o uvědomění vlastní hodnoty jako člověka i hodnoty zvířete, v tomto případě nádherného chovného hřebce. Oba, kovboj Sonny i ten krásný kůň – světový šampión, jakoby se nacházeli ve stejné situaci. Oba jsou za zenitem své slávy a zneužíváni ku prospěchu jisté firmy. Dosluhující kůň spolu s kovbojem pózují a předvádějí ponižujícím způsobem reklamu na jejich výrobek. Oba touží po svobodě a vlastní hrdosti. Tu jim oběma může poskytnout pouze jeden z nich – kovboj Sonny. Vynikající Robert Redford spolu s Jane Fonda vám nabízejí dvouhodinový krásný filmový zážitek, na který citlivý divák nezapomene. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé se pro kameru narodili - např. Robert Redford. Film stojí na hlavní herecké dvojici Redford-Fonda a stojí pevně. Jinak je příběh poměrně banální, naivní, úsměvný. Není trapný, ani přeslazený, nemá tupé dialogy a to se všechno cení a není tedy divu, že filmu přibývající roky nijak nevadí a neubírají na atraktivnosti. ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Pěknej romantickej film z country prostředí, o znovunavrátivší se hrdosti a osobní vzpouře. Ikdyž musím uznat, že v první části toho alkoholickýho cowboye Robertu Redfordovi trochu nevěřím, ale možná je to příšerným dabingem Jiřího Štěpničky, na který nejsem zvyklá a první čtvrt hodiny mi dělalo problém se zorientovat, kdo to vlastně zrovna mluví. Ten strašlivej svítící country oblek bych s přehledem vyhlásila za nejbizarnější filmovej kostým. Scéna, kdy RR jdede výtehem v tomhle obleku a v ruce drží smotanou elektrickou šňůru, je naprosto úžasná, geniálně vystihuje tragikomičnost situace. A fakt, že knírky nemohl vymyslet nikdo jiný než sám Ďábel asi ani nemá cenu zmiňovat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nádherná pohádka. Velkým plusem tohoto příběhu jsou herci v hlavních rolích, na jejichž hereckém umu je celý příběh postaven. Robert Redford je velký frajer. Moc hezky se na něho koukalo, hlavně ty jeho krásné oči. Úplně jsem mu sežrala i s navyjákem, že je kovboj. Kdyby mi řekl, že jeho povolání je něco jiného, tak bych mu to nevěřila. Krásně s tou rolí Soonyho splynul, jedno tělo, jedna duše. Jane Fondová zapomněla stárnout. Vždyt vypadá stejně i dnes. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje prehodnocovanie trojhviezdičkových neokomentovaných filmov sa Elektrického jazdca nedotklo. Narazilo na päťhviezdičkový systém, v ktorom tri sú málo a štyri veľa. Filmy Sydneyho Pollacka mám rád a aj v tomto som našiel mnoho zaujímavých momentov. Ale aj momentov, kde som mal pocit nedotiahnutého scenára, nevybrúsených dialógov a pri ktorých som dvíhal obočie. Vyložene ma pobúrila policajná naháňačka a nie celkom som bol spokojný s prejavmi oboch predstaviteľov. Ale je možné, že čiastočne za to môže dabing. Koniec dobrý, všetko dobré. Je to film, ktorý sa oplatí vidieť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)
  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)
  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)

Reklama

Reklama