Reklama

Reklama

Zběsilost

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po návratu z dovolené najde hlava rodiny domov v obležení squatterů a zaplétá se do konfliktu, který se stupňuje do obludných rozměrů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár s malým synem odjíždí na dvouměsíční dovolenou a po dobu své nepřítomnosti nechá svůj dům na starost chůvě a jejímu manželovi. Problém je, že s nimi v dobré víře podepíšou smlouvu o užívání a tak při návratu domů zjišťují, že jsou z nich de facto bezdomovci. Úřady nepomáhají, s novými nájemníky se nedá mluvit a tak zbývá jediné východisko a to vzít spravedlnost do vlastních rukou. Kostra příběhu se mi líbila, nicméně to, čím je obalená, na mě velký dojem neudělalo. Pokud jde o jednání s úřady a manželskou krizi s kostlivcem ve skříni, je vše v pořádku, ale ona katarze, kterou si otec rodiny prochází, mi vůbec nesedla a závěrečná cca dvacetiminutovka odkazující na Straw Dogs či Očistu mi pak přišla úplně mimo. Pokud by Abbou zapojil víc úřady a postižené rodině dal do ruky sofistikovanější způsoby jak se nechtěných vetřelců zbavit, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to jen průměr. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jako psychologický thriller a následně vyvražďovací horor s nádechem Očisty, to docela funguje. Jen, kdyby ten námět nebyl tak strašně hloupej a nezacházel do brutálního extrému. Ten se totiž skládá ze světa, ve kterém je všechno všem jedno, zákony (doslova) neexistují a to, že se Vám do baráku nastěhuje nějakej týpek s těhotnou přítelkyní, je vlastně hrozně fajn a nikoho to nepohoršuje. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná, bezútěšná a mrazivá Francie! Olivier Abbou je známý díky exploitationu Territories z roku 2010 a teď naservíroval hodně slušný Thriller, který se posledních 20 minut přehoupne v regulérní horor. Film má slušný příběh o páru, kteří odejdou na 2 měsíce pryč z domu na dovolenou a jakmile se vrátí jejich barák obývá párek squatterů, kteří nehodlají barák opustit a zákon jim hraje ve prospěch. Hlavní dvojice pomalu propadá zoufalství. Představa, že musí platit hypotéku, ale musí spát v autě není příliš žádoucí a ještě k tomu se seznámí se špatnými lidmi. Tohle je přesně ta Francie, která mi chyběla. Scéna na discotéce je správně halucinogení a finální Home Invasion je neskutečně syrový, nepříjemný, autentický, že se mi zatajoval dech jak už dlouho ne.Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námět dobrej. Kdyby se to pojmulo jako absurdní kafkovská úřednická tragikomedie, v níž se majitel domu marně domáhá pomoci státu vůči dvěma zhůvěřilým sqatterským sockám, aby byl nakonec v zoufalství nucen vzít aktivitu do vlastních rukou, bylo by to možná super. A fungovalo by to i jako to zamýšlené podobenství o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby se přebujelou byrokracií zhroutily funkce státu a člověk by se vrátil do stavu před lockeovskou společenskou smlouvu a chránil si svá přirozená práva sám. Ale vzhledem k tomu, že ve filmu nakonec hlavní roli zastane úplně jiná skupina aktérů, stane se z filmu vlastně jen samoúčelný brutální nesmysl s extrémně nesmypatickými postavami. Jestli to je přesně nebo nepřesně podle nějakých skutečných událostí, jak avizuje úvodní titulek, je mi jedno, jako filmové dílo by to potřebovalo dramaturgicky překopat. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Moderní připomenutí Straw Dogs ze 70.tek ? Ano, jednoznačně. Jen zasaženo do moderní doby. Spousta vztahů, situací a celé pojetí filmu připomíná nerovný boj uťáplého Dustina Hoffmana s vesnickými burany v legendárním kultu. Bohužel film strašně ztrácí několika věcmi. Zejména nesympatickými postavami a to i těmi jako že "kladnými". Spousta věcí může diváka štvát a spousta scén spíš nasírat. A hlavně to nebaví žejo... Samotnej home invasion na konci je super. Násilnej, syrovej, nepříjemnej na koukání... Ale že se hlavní záporak změní v Jasona Vorhearse, to mi tam fakt nesedělo. To už to začínalo být fakt absurdně absurdní a komický. No a ta scéna úplně na konci??!! WTF !!!! Přesně jak psal Livingdead, to porno s opicí na konci už bylo moc... A hlavně se to tam nehodilo, ta scéna to úplně poslala někam bokem... Jako že, ..."aby mi stará konečně dala a udělala se, musím před tím rozsekat bandu ožralců??" Rozporuplné a divné... ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama