Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé predstavenie, ktoré spája osudy 3 ľudí v jeden... tzv. "priateľstvo" tuna stráca význam. Skvelé herecké výkony, erotický podtón, krásne prostredie a nevšedné prevedenie, ktoré prechádza rôznymi fázami a obdobiami. 132 minút nemôže pokriť tak široký záber aký režisér nasadil, avšak aj napriek tomu 7/10 ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nevím úplně proč, ale tenhle snímek mě ve výsledku moc nevzal... Všechno bylo hrozně roztahané a vzájemné vztahy mě také tolik nenadchly, stejně jako jednotlivé charaktery postav... Trochu mi to připomnělo Atonement, také rozvláčný příběh několika lidí a jejich cestách životem, jejich vzájemným křížením i nekřížením... Atonement z takového tématu ale vyšel mnohem mnohem lépe. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron i Stuart Townsend byli oba v pohodě. Cruz toho prostoru moc neměla, ale taky se celkem dala (na rozdíl od jinejch filmů, kde hrála). Nejdřív mě zaujal ten hýřivej život, jakej Gilda (Theron) vedla a pak byla aji zajímavá část, když se válčilo. Myslím, že nebudu zuřit, když mě někdy někdo připoutá k židli a bude mě nutit, abych se na to koukl ještě jednou. Ale dobrovolně bych si s tím dal asi tak 5 let pauzu. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na zemi původu, lechtivý film. Charlize Theron v roli fatální ženy Gildy, patřící k té báječné a bavící se zlaté mládeži 30-40 tých let, věřící „že naší první povinností je.....žít život naplno“. Okouzlený a lapený Guy (Stuart Townsend) a třetí do života a do postýlky modelka Mia (Penélope Cruz). Do zvláštního soužití zasáhne válka ve Španělsku, kam Guy i Mia odjíždějí a Gilda zůstává opuštěná a zrazená, protože pro ni jsou všechny války zbytečné, a riskování životů svých lásek považuje za zradu, proti sobě samotné. Film o lásce, radosti, vášni, ale i o válce a osudu „všechno je předurčeno, čekajíc ve skrýši, zatímco čas kvapí“. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film skončil a já si nejsem jistý, co se mi líbilo a co už ne. Skvělé herecké výkony, lacinější, ale působivé pojetí války, ať už té občanské v zamrzlých Pyrenejích nebo partyzánské. Přerod Gildy jsem tak trochu čekal, ale nakonec mi ho autoři podali jinak, než jsem očekával, což můžu přičíst jedině k dobru. Ideální zastoupení romance, obrazů bezstarostné meziválečné doby, rebelství i smrtelně vážných záležitostí. Mohlo to být krapítek kratší, ale jsem spokojen. 78% :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama