Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tarot je dalším rádoby hororovým kinohitem kterej může oslovit snad jen teenagery. Tohle bylo strašně zoufalý. Už ratingem PG 13 naznačuje, že milovníci strachu, krve a brutalit zde své choutky asi jen stěží ukojí. O nějaké hororové atmosféře či napětí se tady dá hovořit taky jen stěží. Nejpovedenější pasáží filmu je pak ta když bábrle vypravuje partičce legendu o tom kdy jak a proč vlastně tyhle prokletý tarotový karty vlastně vznikly. To bylo zajímavější jak celej zbytek filmu. Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, hloupý, tuctový, blablabla... s podobnými - třebaže pravdivými - odsudky na mne nechoďte - když si chci v kině orazit a vypnout a manželka se chce škodolibě pobavit mou chronickou lekavostí, snímek podobný "Tarotu" je přímo ideální. Bubáci vypadají náramně, atmosféru to má více než slušnou, dívky jsou pohledné a vraždění docela zábavné, i nějaká ta krev se najde. A lekaček bylo pro mne tak akorát :-). ()

Reklama

perna182 

všechny recenze uživatele

Tarot je zase jeden z těch případů kdy trailer je 100x lepší než celý film. Jednak nám ukáže, co se bude dít, takže potom překvapit není moc čím. Ovšem tady to závěr zvládl dokonale. Dokonale mě překvapil.  První 2/3 filmu jedou ve stylu Nezvratného osudu a jen si připravují půdu pro smrtící scény. Doposud by to byl celkem fajn film na 50% jenže pak přijde závěrečná třetina, kde se stane něco, protože scénář, k tomu to podtrhne ignorance jednoho z nastavených pravidel a závěr se nám sype jako domeček z karet. A já jsem nejen zklamán, ale vlastně i trochu nas... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No po filmu si určitě tarotové karty vykládat nenechám. Jinak tam máme mladý lidi, někdo nevěří dění, jiný naopak atd. známe, ale také je třeba říci, že smrt některých byla krutá, o lekačky se někdy film snažil až příliš často. Celkově fakt umí dát v rámci žánru nějaké to leknutí a strašidelnou atmošku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)
  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama