Reklama

Reklama

The 8 Show

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo (více)
Drama / Komedie / Thriller / Mysteriózní
Jižní Korea, 2024, 6 h 59 min (Minutáž: 46–68 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. (Netflix)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The 8 Show môže pôsobiť ako chudší príbuzný Squid Game alebo Diery (prípadne ďalších, už menej ambicióznych hollywoodskych filmov pre mládež), avšak dovolím si tvrdiť, že ohľadom spoločenských alegórií, cynizmu a niektorých univerzálnych právd je z nich najlepšie napísaný. Klaustrofóbiu jedného miesta oživujú retrospektívy zo Soulu, ktoré ale nepôsobia nadbytočne, pretože len podtrhujú zistenia postáv zo "súťaže" a ich povahy. Že nám nie je doslovne vysvetlené, kto za hrou stojí, môže mnohých iritovať, nechať niektoré veci na divákovej fantázii je ale častokrát lepším riešením. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně něco pro mě. Neskutečná psychárna, kdy pořád čekáte co bude dál. Celé to vlastně režírují sami soutěžící, protože mimo několika pokynů hned na začátku, jim nepřijdou za celé týdny žádné pokyny žádný zásah z venku prostě nic. A vše se vyvíjí podle toho co dělají sami soutěží. Co pro pokračování soutěže si jsou schopny lidé sami jiným dělat. Neskutečná nevýhoda byla být v nižších patrech, kdy neměli peníze a jídlo bylo jen to co jim horní patra nechala. Postavy jsou skvěle vybrané. Nejvíc zaujme bláznivá 8 a silná 6 . Co trochu nedávalo smysl či přesněji tam nebylo vůbec ukázáno ani zmíněné. Je jak se do těch pokojů, teda hlavně do 8 patra dostávaly ty věci. Třeba vana vždyť tam musela někde být taky vedena voda a odpad. A to někdo tam musel udělat a zapojit. To samé třeba gauč a velký stůl, to přece nešlo přes ten výtah jen tak dostat. A takových věcí tam bylo hodně. Rovněž by mě zajímalo jak přišli na ty soutěžící, to tam taky není nijak vysvětleno. Jen je ukázáno že dostali SMS či zastavila u nich limuzína. Ale nic víc. Pořád jsem čekal že někdo bude nastrčený, ale ono ne. Jak hra skončí bylo jasné hned, jinak by to ani nešlo ukončit. Pevně doufám že bude pokračování a dostaneme se za oponu. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to dokonalé, ale co je bezchybné, že? Už si začínám zvykat na tu všudypřítomnou korejskou směs bizáru, nadsázky, ztřeštěné odlehčující komedie, která ani sama sebe nebere moc vážně, versus vážnější tón, dramata, tragédie, těžší existenční témata a brutální akce. Jako výpověď o společnosti dostačující dílko s pointou, která je vlastně předem jasná a přesto ten patos s člověkem emočně zahýbe. Stačí k úspěchu, umění dostatečně se finančně zajistit, slušně žít a důstojnému začlenění se do společnosti jen snaha a dřina, nebo je to komplexnější záležitost a karty jsou rozdané snad ještě před narozením? To není jediná otázka a možnost k zamyšlení, o jejíž zodpovězení se zde hraje. Kdo jsou diváci i tvůrci je zde kromě jedné výjimky řečeno nepřímo. Druhou sérii nepotřebuji, toto téma je dostatečně výmluvné ve svých 8 epizodách. Hru na oliheň i Díru jsem kdysi viděla (při sledování seriálu si na ně nelze nevzpomenout), tento seriál podobné téma o hierarchii, spojenectví, povaze člověka atd. zase o něco doplňuje a něco zdůrazňuje. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi poutavé a zábavné ... i dá se říci chytře a celkem originálně vymyšlené ... později je to spíš debilní, zbytečně brutální, už více nudné a postrádající zajímavou myšlenku a poutavý děj. Konec a závěr vyloženě odfláklý a absolutně nezajímavý a vše tím přišlo vlastně vniveč. Celkově spíše ztráta času ... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Štiplavá kritika určenosti rolí v kapitalismu, která umí být někdy intenzivní, ale někdy je tempo až příliš pomalé. Postavy jsou dobře zahrané, ale napsané jsou poměrně stereotypně. Příběhově to není špatné, nevadil mi ani závěr, který nepodává všechny vysvětlení jako na talíři, ale neustále jsem se nemohl zbavit pocitu, že to šlo natočit lépe. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Na konci epizody je mezititulková scéna. (flyer.nick)

Reklama

Reklama