Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tento a VI. díl mě snad přesvědčily, že se Star Trek dokáže pohodlně obléknout do jakéhokoliv žánru. A opravdu netuším, jak se na tenhle počin musí tvářit trekkies, ale já se opravdu bavil. Zápletka s párkem velryb, které mohou zachránit svět tím, že si promluví s ničivou sondou, byla pitomá až za nejzazší hranici, ale posádka musela mít důvod cestovat do dvacátého století, tak zvládnu i ten pitomý. A že se to odehrává právě ve dvacátém století není žádné překvapení - cestování časem ve filmech je nejčastěji z roku vzniku do minulosti/budoucnosti, nebo odtamtud zase do roku vzniku, málokdy z budoucnosti do minulosti nebo ještě nějak bizarněji a to mě mrzí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych tak trochu nestandardní díl ST, natočený vyloženě a záměrně chvílema jako komedie. Byly tam okamžiky, kdy jsem se opravdu nahlas smál, jako Čechov tázající se se svým přízvukem za studené války na nukleární lodě nebo Spock vázající si pásek přes uši. Výprava opět fantastická a pravdivé poselství o velrybách. A nemůžu nezmínit, že jsem postřehl Michaela Berrymana, který se se svým obličejem, musíte uznat, pro roli mimozemšťana ve Star Treku narodil! 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Můstek Saratogy byl vybaven zbylými dekoracemi z můstku Enterprise. (WolfR)
  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)

Reklama

Reklama