Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (405)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní čínský film. Asijské akční filmy moc nemusím, nedokážou se přizpůsobit realitě a ukazují sci-fi létání po obloze, vrhání dýk kilometr daleko, nebo rozbíjení skal pěstí. Nikdy jsem nepochopil komu jsou takové filmy určeny. Alespoň já při takových fantasmagoriích zvedám oči v sloup, natož abych oceňoval "bojovou" scénu ve vzduchu . Raději si vychutnám méně pompézní filmy, které ukazují umění boje v reálné podobě. Obávaný bojovník to z velké části dokázal a možná proto se mi líbil. Rovněž si párkrát vybral svojí chvilku a popřel všechny fyzikální zákony, ale rozhodně to nebylo tak markantní, jako v jiných podobných filmech. Boj, hlavní prvek filmu, jsem si vychutnal. Příběh už mě tolik nebral, režisér nedokázal pracovat s emocema, zvlášť u suchého asijského publika se divím, že trochu víc nepřeháněl. Proto všechny scény, které mají pracovat se smutkem, úzkostí, zoufalostí nebo radostí, neobstály. Občas se mi zdálo, že vidím skrytou čínsko-komunistickou propagandu, určenou pro čínské publikum, což se mi moc nelíbilo, každopádně jsem se mohl plést. 70% 28.01. 2010 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tradičně nudná východní báchorka s charaktery plochými jak Holadnsko. Souboje jsou strhující, hutné a až nezvykle dobře vypadající - tzn. uvěřitelné. Srážení mečů zní ostře, opravdově, všechny údery stejně tak. Jet Li má kvalitní fyzickou kondici a je obdivuhodné kolik síly dokáže při jeho vzrůstu vyprudukovat. Jako přehlídka východních bojových stylů relativně záživný a rychle ubíhající film. Jako plnohodnotný příběh v podstatě nulové. Nicméně nad některými akčními kousky nelze nekroutit hlavou. Pokud byl tohle hlavní záměr tvůrců, pak je vše v pořádku. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jet Li patři mezí mé bojové oblíbence. Nejen proto, že se umí slušně prát, ale působí na mě sympatickým dojmem, ačkoliv tomu tak pro mnohé z diváků není. V případě obávaného bojovníka jsem byl o to více nadmíru spokojen, protože role, jechž se ujal, a to jak záporné, tak kladné, zahrál s velkým nasazením a hlavně uvěřitelně. Někoho možná bude nudit ona "přírodopisná" část, kdy poznáváme i druhou stranu bojového umění, spojení se s přírodou a objevování člověka a jeho mysli. Souboje jsou pěkně propracované, a ikdyž se nevyhly zpomalovačkám, poskytly nejen mladšímu publiku i mnoho morálních poučení. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shigeru Umebayashi: 1. Opening Title - Wu Shu Jing Shen ,2. Shanghai Fight ,3. Kids ,4. Master Huo's Fight ,5. Kids 2 ,6. Kids 3 ,7. Huo Yuanjia's Theme ,8. Tianjin Fight ,9. Mrs. Huo/Action ,10. Huo Yuanjia and Master Qin ,11. Yuanjia and Qin ,12. Qin Enters ,13. Sword and Fist ,14. Man's Theme ,15. Yuanjia's Sorrow ,16. Mother & Daughter ,17. Yuanjia Falls ,18. Village Flute/Children Play with Dragonflies ,19. Village Flute Solo ,20. Season Changes ,21. Moon Explains ,22. Yuanjia and Moon ,23. A Long Road Home ,24. Jinsun and Yuanjia ,25. Shanghai Fight ,26. Action 5 ,27. Jinsun and Yuanjia 2 ,28. The School Opens ,29. Habanera from Carmen ,30. Hasu - Tea Ceremony ,31. Wu Shu Jing Shen ,32. Tanaka Fight ,33. Final Fist 1 ,34. Final Fist 2 ,35. Fearless Men/Theme of Yuanjia and Moon ,36. Ending - Wu Shu Jing Shen, ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už jen z důvodu, že zde hraje Jet Li, o kterém slyším samou chválu. Ale film si mě naprosto dostal. Úchvatný kontrast první a druhé poloviny, který je poznat i z tak dokonale natočených a uvěřitelných zápasů. Nějakou kýčovitost nebo nevíra v herecký výkon Lia, kterou vyčítám z komentářů, jsem vůbec nezaznamenal a ani nechci, chci, aby ve mě film zanechal takový dojem, jaký zanechal. 90% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Shidô Nakamura (Anno Tanaka) nehovorí po mandarínsky, ale vo filme musel v tejto reči povedať pár slov. Našiel si preto učiteľa, aj keď režisér mu povedal, že stačí, ak bude iba recitovať to, čo bude počuť. Aby mandarínčine trochu porozumel, začal sledovať šanghajské televízne programy, no o týždeň neskôr si jeden člen štábu všimol, že Nakamura sleduje kantonský kanál, kde sa hovorí po čínsky, nie po mandarínsky. (m.a.t.o.)
  • Okolonosti Huovy smrti nejsou dodnes uspokojivě vysvětleny. Velmi dlouho se spekulovalo o otravě arsenem. V roce 1989 byly Huovy tělesné pozůstatky převezeny na jiné místo a na jeho kostech byly nalezeny černé skvrny, které ve spojení s chemických rozborem potvdili přítomnost arsenu v těle. Nicméně nijak to nepodporuje teorii o možné otravě, poněvadž po více než 2400 let se používá arsenik (oxid arsenitý) jako součást tradiční čínské medicíny. (Dinsberg)
  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama