Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice je to neskutečná blbost, ale na druhou stranu jsem se jako divák mohl těšit z epického příběhu plného nekonečné akce od začátku do konce. Plno lidí zde píše, že se příběh bere strašně vážně, což je každopádně jeho škoda. Ani efekty nejsou nijak zázračné. Krev neteče, aby to mohlo být určeno i pro 13tileté diváky, ale i tak se na to nechá docela příjemně dívat. Jedna věc se mi ale na tomto filmu líbila, a tou je hudební stránka, která je složena naprosto mistrině a dokazuje to, že se tvůrci pokoušeli o opravdu epickou záležitost, škoda jen, že jak to vypadá neplatí o tom jaké to ve skutečnosti je. Kdyby šlo hlavně o zábavu a ne o legendu, možná by to mohla být pecka. Takhle je to prostě paskvil, nabitý akcí, který určitě pobaví, ale toť vše. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, je to vcelku debilita, ale super zabavna. Ta legenda by jeste docela usla, horsi je to s postavama a vrchol vseho je, kdyz si hlavni dvojka asi tak minutu po seznameni zacne slibovat vecnou lasku. Na druhou stranu, na to, ze se nejedna o nejakej blockbuster jsou tu docela obstojny triky a samotny herci nejsou vylozene spatny. No a navic se film s nicim nesere, prvni pulka je sice takovy ocekavany uvedeni do deje, objasneni legendy a predstaveni postav, ale i tady se naka ta akce najde, ale druha pulka uz je jedna velka rezba, kde si to dava armada nejakejch rytiru se spoustou ruznejch potvor versus armada s tankama a vrtulnikama a na zaver dojde i na velkej souboj dvou hlavnich draku. A ja se perfektne bavil. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Létající pes Falco přišel o srst, místo hlasu Edy Cupáka vydává jen uvřískaný jekot a spolu s armádou vypasených ještěrek s raketomety na zádech se rozhodl zdemolovat L.A. Kdyby mi bylo znovu 12, asi bych ocenil tu poslední akční půlhodinu, ale teď musím jen bohužel konstatovat, že jediného opravdového draka měl tak akorát režisér Hyung-rae Shim, když naložený v rýžové pálence látal scénář k této zoufalé drakiádě. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Imoogi ,2. The Legend Awakes ,3. Village Attack ,4. Love Theme ,5. Yeouijoo ,6. General And His Army ,7. Second Life ,8. Destiny ,9. Battle In The Sky ,10. Hypnosis And Flashback ,11. Cafe Attack ,12. Rooftop Showdown ,13. The Altar ,14. Buraki ,15. D-War ,16. Farewell ,17. Arirang ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

ach jaj...tak toto je podla mna pekna hovadina...od uplneho odpadu to u mna zachranil len ten for s obrovskym hadom v nemocnici a scena, ako sa dinosauri, alebo co to tam bolo, nahanali s marinakmi, ktori ako keby dosli priamo z Iraku. Kvoli totalne debilnej rezii a scenaru sa na tento "vytvor" neda pozerat ani ako na brainwashing, lebo ta stupidita ma po cely cas riadne iritovala...10 z 10 usnych lekarov radi stisit hlasitost na minimum, ak nechcete ohluchnut s "obcasneho" škriekania dracikov... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama