Reklama

Reklama

Plně vyzbrojená bitevní loď Missouri se vrací z poslední plavby, aby byla slavnostně vyřazena z provozu a proměněna ve vojenské muzeum. Na palubě se chystají na slavnost, které se má zúčastnit i prezident. Kapitán Adams vyčte podřízenému Krillovi, že nehlásil přílet vrtulníku, důstojník se však vymluví na chystané překvapení k oslavě jeho narozenin. Na palubě helikoptéry jsou totiž rockový zpěvák, striptérka Jordan, číšníci, kuchaři a členové prezidentovy ochranky. Pohoda a dobrá nálada se nečekaně změní v drama, když rocker, ve skutečnosti terorista William Strannix, zastřelí dva důstojníky a obsadí s Krillem loď. Zmocní se disket v sejfu a raketou sestřelí americkou stíhačku. V Pentagonu je vyhlášen poplach. Paranoidní Strannix, který vyhrožuje vládě odpálením jaderných střel Tomahawk, byl totiž kdysi špičkovým agentem a akce je součástí jeho pomsty… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční snímek čnící z filmografie Stevena Seagala jako stožár z dnes už potápějící se lodi s výše zmíněným jménem, Tommy Lee Jones jako jeho psychopatický protivník je prostě skvělý, Erika Eleniak krásná a Gary Busey prostě svůj, akce střídá akci, prostě áčková akčňárna, u které se člověk rozhodně nenudí ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V mých očích jde o asi nejlepší film se Seagalem, potažmo jeho nejlepší roli. Viděl jsem ho už mockrát, ale zatím mě ještě neomrzel. Hláškující a především nezastavitelný kuchař je prostě extratřída a je jen škoda, že Steven už dneska nedokáže nic pořádného natočit. Vím že je to věkem, ale měl by raději odejít se ctí, než se dále ztrapňovat. Jinak ovšem musím pochválit i skvělého Tommyho a natřásající se Eriku. Tu tedy především za její krátký taneček v dortíku. 80% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Na Přepadení v Pacifiku je nejhorší že díky němu Steve Seagal získal pocit že může být akční hvězdou a proto tu straší dalších třicet let, i když se ho všichni pokouší už dávno ignorovat stejně jako se snaží ignorovat toho smradlavého somrujícího bezďáka před hlavním nádražím. Škoda že mu už tehdy nedošlo že za hlavní kouzlo filmu může jeho režisér, schopný vytvořit hezky dynamickou akční zábavu, a hlavně luxusně přehrávající Tommy Lee Jones, který pochopil že je to prostě píčovina, a tak si chce takovou příležitost užít na maximum. 7/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Casey"kurva"Ryback je pravděpodobně Seagalova nejlepší postava, zde výborné souboje, záporáci, občas napínavé, dobré hlášky ("Kdo jste" "Já jsem jenom obyčejnej kuchař" "Panebože! My umřeme") -dříve si toho člověk nevšímal, ovšem teď nejde přehlednout tolik logických lapsů, podivných dialogů a někdy zvláštního chování postav/// Tohle je výborná seagalovka. Ve své době mě úplně chytla a byla to prostě dobrá akční jízda. Rozhodně je tohle jeden z nejpovedenějších filmů tohoto pána co pořád tloustne :-)/// Celkem 83%/// ()

Galerie (69)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V momentě, kdy nad lodí přelétá letoun, říká operátor radaru, že se jedná o F-16. Tyto letouny však součástí námořnictva nejsou a nemají žádnou základnu na Havaji. Typ stíhaček, který je v záběru, je námořní palubní letoun typu F-18C Hornet, vyzbrojený dvěma protilodními střelami Harpoon. (nowizz)
  • Natáčení ve skutečnosti neprobíhalo na lodi USS Missouri, nýbrž na fregatě USS Alabama. (Lateef)

Související novinky

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

Chystá se reboot Přepadení v Pacifiku

18.11.2021

Studio Warner Bros. se rozhodlo oprášit jednu ze svých osvědčených značek, nového rebootu se totiž má dočkat populární akční snímek z roku 1992, Přepadení v Pacifiku. Nová verze příběhu o kuchaři na… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Reklama