Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Všichni tam v podstatě byli jako pitomci, to si nejsem jist, jestli je ten spávný pohádkový motiv. Zpívaný části, kterých sice nebylo tolik jsem protrpěl. Politické jiskření je tady do očí bíjící a ač rozumím tomu, že pohádka v sobě něco takovýho může mít , tak já bych si v současný situaci alespoň o vánočních svátcích odpočinul od politický najlevárny, ale bohužel není mě souzeno, ale tak alespon, že radek99 je nadšen. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám příjemná, inteligentní a vtipná pohádka pro celou rodinu. Výprava, kostýmy, písničky, obsazení, fajn humor, originální scénář, výborní všichni, ale Jana Plodková, ta jede bomby.. :-) Velmi vkusné, chválím, tvůrcům tleskám. A zároveň je to moc pěkné rozloučení s Mariánem Geišbergem. Čest jeho památce! ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že v některých momentech mě Čertí brko upoutalo svou nápaditostí ("chytnout poezii", prohlížení obrázků na dotykovém displeji) nebo herci ve vedlejších rolích (především pánové Jeřábek a Budař v rolích záporáků). Ostatní momenty jsem však nezaujatě prozíval nebo se divil nad některými dírami v zápletce (Bonifác ví, ke kterému oknu má jít vysvobodit Markétku, ačkoliv mu to nikdo předem neřekl). Mezi Janem Cinou a Judit Bárdos to navíc po celou dobu vůbec nejiskřilo. Za tři hvězdičky, ale cíleně tuto pohádku asi vyhledávat nebudu. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Během vánoc, když dávali nové pohádky, se mi vždy povedlo odvést Alíkovu pozornost někam do prdele, třeba sem se svlíkla a začala běhat po bytě nebo vyhodila pojistky a lamentovala, že vypadnul proud, či sem mu prostě do protein šejku nastrouhala trochu rohypnolu a přidala výtažek z konopí. Ano je to tak, nesnáším nové české pohádky, jelikož až na pár výjimek to jsou strašlivý píčoviny a radši bych koukala po 28té v řadě na Tři oříšky pro Popelku než ty nový patvary. Jenže Alík se mnou ukázkově vymrdal (a to jinak než bych uvítala) a pohádky prachsprostě sosnul z netu. Takže když sem se večer přitulila na gauči a zeptala se na co se mrkneme, s úsměvem zmáčkl tlačítko play a naše chytrá TV na mě vyblafla Čertí brko. Vetchej Ondřej a Honza Čína, kterýho mám ráda asi jako lepru, no vomrdala bych se z toho. Bylo ale pozdě, vězela sem pevně v Alíkově náručí, takže svlíkat sem se nemohla a další možnosti už vůbec ne. Takže sem byla nucena sledovat jak Čína bude cumlat čertí brko. To se naštěstí nestalo a dokud nezačal zpívat, tak sem to i celkem dávala, pak mi začaly trnout zuby a měla sem chuť se brutálně zkouřit. Čína naštěstí přestal zpívat celkem rychle a tak sem byla schopná koukat dál a díky Judit Bárdos sem alespoň mohla myslet na prasárny. Každopádně po zhlédnutí pohádky až do konce musím uznat, že to nebyl tak strašlivej průser jako většina novodobých pohádek, ale na prdel sem si z toho rozhodně nesedla, stihla sem se u toho nudit a záporáci mě srali tím jak byli debilní. To, že Lucifer půjde za kokota a nechá se uvěznit s celou četou čertů, to radši nekomentuju. Takže pokud brko, tak rozhodně zelený a ne čertí. Na konec extrémní zajímavost hodná iluminátů - Před mým hodnocením tuto pohádku hodnotilo 5 555 lidí. To bude rozhodně nějaký děsně vážný znamení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nadšení je fajn, ale úspěch nezaručí. Kouzelná pohádka S čerty nejsou žerty je pochopitelně úplně jiný level, tenhle kousek Marka Najbrta, který spíš na lidech nechává role záporáků, na jedné straně vypráví o zamilovanosti čertího nemehla a dcery hostinského, na straně druhé se motá kolem protřelého vykuka Jana Budaře, který solidně zmanipuluje podané a hlavně si krade scény pro sebe. Asi bych do toho netahal politická koryta, nicméně právě u společenských komentářů tvůrci docela bodují. Jenže jakmile mají vyprávět zase po pohádkovsku, je to lehce bída. Řada nabídnutých gagů nefunguje, pohodu z výše jmenované pohádky jsem necítil a mnoho postav mi pro svou troubovitost prostě dost vadilo. A hlavně, prosím, nezpívat. Slabé tři hvězdy. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama