Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to není horor, ale spíš psychologická detektivka s mysteriózním prvkem, bál jsem se při sledování víc než třeba u Kruhu. Zajímavý scénář je doplněn vynikající režií Sama Raimiho, který vybíral velice pečlivě obsazení, takže i ta nejmenší rolička je zahrána vysoce nadprůměrně. Co pořád nechápu je, že když se má Cate Blanchett bát, opravdu nevím, jak to dělá, ale celá se rozklepe a skutečně má strach. To snad už není ani hraní... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je zručný režisér, vie navodiť atmosféru, pokiaľ má na to priestor v scenári, pokiaľ má na to dobré prvky, ku ktorým patria aj hudba a herci a kamera. Čím mierim v podstate k tomu, že režijne bol film v pohode, na hviezdy navyše dobrých kvalít bohaté obsadenie tiež hralo svojim klasickým štandardom, formálne prvky fungovali . . . lenže ten scenár, na ktorom sa B.B. Thornton spolupodieľal, mi prišiel ani nie tak zlý, pretože nebol zlý, skôr skoro o ničom, ničím originálny a nezaujímavý. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý můj zážitek i hodnocení bylo ovlivněno účastí otravné 3,14če Hilary Swank. Stačí mi uvidět tuhle otravnou ženu s tím nejvíce odpudivým ksichtem na světě a můj adrenalin stoupá do nepříjemných výšin. Člověk se snad ani nemůže divit, že její choť nejde daleko pro ránu. Její ksicht o ránu přímo žadoní. Hilary byla naštěstí pouze vedlejší herečkou a více bylo vidět, v té době stále půvabnou, Cate Blanchett, která si zahrála místní čarodějnici. Strašně mě v tomto snímku iritovalo, že snad všechny pokusy o obrovské dějové zvraty a šokování diváka, byly předesílány s neskutečně obrovským předstihem a poté se hodinu chodilo kolem horké kaše než na ně konečně opravdu došlo. Tento fakt významně sráží divácký zážitek a svědčí o nedokonale zvládnuté režii a střihu. Když se nad tím zamyslíte, tak příběh jako takový je v pořádku. Jen byl opravdu nesmírně nešikovně naservírován, a tak například závěrečná scénka, od které si divák vždy žádá pořádně dramatickou nálož, vyšuměla totálně do ztracena. Je to škoda. I přes tento zásadní nedostatek nebyl film vyloženě špatný. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle americký Jih rád. S tou jeho osobitě ponurou atmosférou, s jeho bažinami a starými domy, s buranskými městečky a se sektami, jejichž členové ve jménu spásy popíjejí strychnin...Sam Raimi ho má evidentně také rád. Protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by natáčel staromódní snímek jako je "Téměř dokonalý zločin". Ale je dobře, že usedl na režisérskou stoličku - neboť pod jeho vedením a zkušeným okem se "The Gift" mění z ryze průměrného scénáře na vizuálně a atmosférický zajímavý film, který vás sice ze spaní budit nebude, ale mrazení v zádech se mu vyvolat rozhodně podaří - i s přispěním skvělých herců s neselhávající Cate Blanchett v čele. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Čtyřka, jak vyšitá. A nechybělo mnoho a bylo lépe. K "dokonalosti" mi něco chybělo, více mystičnosti, více prostoru pro Reevese a ... a jo, klidně to mohlo být delší:-) Ale jinak velice příjemný krimi drama thriller s malilinkatou špetkou hororu. Vynikající C. Blanchett, pár lekavých scén a hutná atmosféra... 75% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)
  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • Film se natáčel od 3. února do 27. března 2000 v americkém státě Georgia, konkrétně ve městech Effingham County, Savannah, Guyton, Springfield a Thunderbolt. (BMW12)

Reklama

Reklama