Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 018)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone právě vybojoval své velké vítězství. Jeho bitevním polem je kambodžsko-vietnamská hranice, jeho stěžejními zbraněmi jsou Willem Dafoe a Tom Berenger a municí mu budiž charaktery postav těchto herců. Motivován složením pocty provedl precizně svoji četu bojištěm a ukázal temné stránky (ne)lidských bytostí. Hvězdné obsazení se předvedlo jako sehraný tým a podporováno tíživým hudebním doprovodem se postaralo o působivý divácký zážitek bez výrazných hluchých míst. 6 miliónů dolarů(rozpočet)/138 miliónů dolarů(výdělky v USA) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RADUJŽ SE TEDY, MLÁDENČE, V MLADOSTI SVÉ....." O.Stone vypráví příběh nováčka CH.Sheena, který nemá pro jednotku žádnou cenu, dokuď nezíská dost skušeností, aspoň aby se dokázal postarat sám o sebe. výpověď o mazáctví (což je všude), vztahy mezi bílejma a černejma, hulení trávy a o strachu. o strachu na obou stranách. o strachu, který nedovolil udržet si čistý rozum a morálku. o lidech, kterým válka dala možnost chovat se jako zvěř. často nebojovali s nepřítelem, ale sami se sebou. hlavně celá akce ve vesnici je silná. a je jedno, na čí straně jste. nezapomenutelné jsou také předzvěsti válečných scén - ticho, tlukot srdce. nevím, kdo by měl lépe popsat pocity vojáků ve vietnamu než O.Stone. komu jinému by jsme měli věřit, že nepřítel byl přímo ,,v nich". a smrt? co my víme o smrti! ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone patří k mým srdcovým režisérům. Ale o co víc je právě Četa jeho srdcovým filmem, o to míň se mi právě ona dostala pod kůži. Jeho jinak perfektní režie mi právě tady moc nesedí a toporný Sheen mi v hlavní roli jenom ničí celkový dojem z filmu. O co víc mi ale vadil Sheen, o to víc jsem zbožňoval Dafoa a nenáviděl Berengera, kteří si podle mě svým konfliktem dokázali ukradnout takřka celý film pouze pro sebe. ***Věděli jste, že: Oliver Stone film natočil na základě svých vlastních zážitků. Stejně jako hrdina filmu se do války přihlásil dobrovolně a stejně jako on v ní prožil hořké vystřízlivění. Z Vietnamu odjížděl v roce 1968 s Purpurovým srdcem, Bronzovou hvězdou a dvěma zraněními z boje.// Filmovou četu Stone postavil z lidí, které osobně potkal ve dvou různých jednotkách, kde sloužil.// Charlieho Sheena nejdříve Stone odmítnul coby nezkušeného, a místo něj zvažoval třeba Keanu Reevese, Kylea MacLachlana nebo Johnyho Deppa, kterého nakonec obsadil aspoň do vedlejší role. Nakonec ovšem Sheenovi osobně roli nabídnul.//Herci museli absolvovat čtrnáctidenní pěchotní výcvik, aby pak na plátně působili dostatečně "vyhořele". Stone je nechal kopat příkopy, sloužit noční hlídky, krmil je jen "bojovými" porcemi jídla a znenadání je překvapoval explozemi či střelbou. Každý navíc musel respektovat svou hodnost a reagovat na jméno své postavy.//Tom Berenger během výcviku zhubnul 13 kilo.// Pro větší realističnost vznikal skoro celý snímek chronologicky. Pokud některá postava zemřela, musel se její představitel bez prodlení sbalit a odjet. *** ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Četa se od většiny válečných filmů líší tím, že se zabývá konfliktem v konfliktu. Řeší totiž rozpory dvou skupin amerických vojáků v jedné četě, násilníků a docela rozumných vojáků. Tato vnitřní nestabilita je pak zdrojem napětí při scénách, kde má četa plnit rozkazy. Toto je výrazným kladem Stoneova filmu. Nedovedu moc vysvětlit, proč dávám 4*. Snad proto, že kromě této zápletky je Četa standardní film z válečného prostředí, který je místy zdlouhavý. Prostě nic, co už byste neviděli jinde. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oliver Stone .. Musím souhlasím s popisem od MLS. O tomto chváleném filmu a jeho oceněních jsem také věděl před jeho zhlédnutím a výsledek mě zklamal, nechytil a nenaplnil. Přesto si 70% zaslouží. Viděl jsem ale spoustu lepších válečných filmů. A navíc - pořádný Vietnam je prostě a jedině Apokalypsa!! 70%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (80)

  • Film byl natočen za 54 dnů. (džanik)
  • Francis (Corey Glover) má po závěrečné bitvě zraněnou levou nohu, i když si poranil pravou
    . (Gordy34)

Reklama

Reklama