Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

honajz 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky za originalitu nápadu (i když, co je dnes originální?), provedení vskutku pokulhává, i když některé detaily a počítačově upravená prostředí stojí za to. Ale příběh samotný je prostý a jednoduchý, neřku-li přímočarý, mohli si s ním tvůrci ještě krapet vyhrát. --- EDIT: Jak se stále více naplňuje proroctví tohoto filmu, přemýšlím nad tímto filmem a musím jít s hodnocením nahoru. Skutečně není daleko doba, kdy Oscara vyhraje film Prdel. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/absurdistan.html Režisér Mike Judge je sice znám jako tvůrce kreslených postaviček Beavise a Butt-Heada, ale točí i celovečeráky. Po antiagitce života v kancelářských kójích natočil formou komediální sci-fi kritiku současné společnosti, v níž upadá inteligence. Jeden současný průměrný voják se v rámci experimentu probudí v budoucnosti a zjistí, že je geniálnější než prezident. A že bude muset zachránit minimálně Ameriku. Mikea Judge miluju - je vidět, že jde o inteligentního člověka, kterého děsí nárůst pitomců typu Beavise a Buttheada v reálném životě, pokles inteligence nejen amerického národa, a nekreativní typy pracovních příležitostív současných open space kanclících, kde skutečně po vás zůstane jen hrnek od kafe, a to je asi tak vše. Ostatně o tom, že ve své zemi nikdo není prorokem, svědčí i to, že Absurdistán v zemi svého vzniku zcela propadl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Staci si precist nazev filmu a kazdymu musi bejt hned jasny, ze tady nic inteligentniho nenajde. Co taky cekat od tvurce Beavise a Butt-heada. Budoucnost tu sice neni zobrazovana jako v Mad Maxovi a podobnejch filmech, vsichni jsou spokojeny, ale obcas clovek nevi, jesli je nema litovat. Ale je to aspon originalni. A nejlepsi na tom je, ze to tvurci vsechno nadherne vedecky vysvetlili. Luke Wilson sice neni nejakej uzasnej herec, ale roli vojaka prumernyho ve vsech smerech, jehoz prace byla cumet na televizi, zvladnul naprosto perfektne. Navic tu je spouta skvelejch vedlejsich postav, treba jeho "spolucestujici" devka Rita, chlapek z "Au, moje koule", pasak Upgrayedd, popravci Super Hovado nebo prezident-wrestler-pornoherec Komanco. Tvurcum behem tech 80 minut nedochazi napady a furt prichazi s necim zajimavym a vtipnym, takze jsem se po celou dobu dobre bavil a misty ziral, jak muze bejt nekdo tak vymastenej. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Na zadní straně obalu DVD je postava Luka Wilsona pojmenována Joe Bowers, ale v závěrečných titulcích je jmenován jako Joe Bauers. (Cheeker)
  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama