Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (830)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný série, na kterou jsem si ze začátku musel trochu zvykat ale s přibývajícími sériemi, mě do sebe vtahovala víc a víc až mi bylo na konci smutno, že se musím se všemi těmi báječnými postavami loučit. Samozřejmě je zde několik slabších dílů ale jako celek na mě Vikingové zapůsobily více, než Hra o Trůny. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivé, neokoukané herecké tváře rozhodně zajímavé a bitevní scény dostatečně syrové. Nicméně sem tam se to přece jen trochu vleče a těch náboženských plků je někdy až příliš. 1. série - 80% Druhá řada je ještě o třídu lepší a není zde takřka žádné hluché místo. Pokud si i třetí série udrží stejné tempo, budu nakonec muset tu pátou hvězdičku přidat. 2. série - 100% Ve třetí sérii to hlavně kolem některých dějových linek sem tam zaskřípalo, párkrát jsme zakroutili hlavou nad nelogickým chováním postav, ale nakonec jsme stejně byli nadšeni nejen poutavými bojovými scénami. Druhou sérii tahle sice nepřekonala, ale pořád jsou Vikings tím nejlepším ve svém žánru. 3. série - 90% Čtvrtá řada měla pár slabších míst, za což dle mého může vyšší počet epizod. Děj se tak více rozmělnil a některé díly byly vyloženě natahované. V polovině jsme se navíc dočkali trošku uspěchaného časového skoku a chvilku trvalo, než jsme si na dospělé Ragnarovy syny zvykli. Hlavní událostí byla samozřejmě očekávaná smrt Ragnara, se kterou se nejspíš mnoho fanoušků dosud nevyrovnalo. Ale už bylo zkrátka načase a nesdílím názor, že bez něj už to nebude ono. Závěrečné díly dokázaly, že to půjde i bez Ragnara. 4. série - 90% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vikingové nastartovali jako vynikající seriál z něhož první a druhá série byly naprosto neuvěřitelné. Třetí již byla trochu slabší, ale stále dobrá, pak už se to štábu bohužel všechno postupně hroutí. Nejsou schopni diváka dostatečně zaujmout. Bojové scény jsou čím dál tím ubožejší a zejména v těch finálních sériích už jsou dočista zmatené, nesmyslné a nebo dokonce uzoufání nudné. Tvůrci nám tímto způsobem neustále dokazují svoji neschopnost zrealizovat funkční, zajímavé krveprolití čítající více než 20 účastníků na jedné straně. A mimo to, jelikož se také obvykle pokouší o něco uměleckého, tak do vřavy vkládají různé velice rušivé elementy jako flashbacky, metafory a jakési ,,tripy" vize. Nic uměleckého jim však nevychází a tak maximálně vlastní neschopnost ještě zvýrazní. To činí jako poslední koukatelnou sérii tu čtvrtou (druhá polovina je asi lepší). Ragnarem to však končí. Dále jak se seriál rozpadá, je děj čím dál méně promyšlený, filmové chyby se hromadí a dějové zvraty začínají být čím dál více předvídatelné a to přestože mnohdy dočista nedomyšlené. Navazující pátá a šestá série dokoukány již jen ze setrvačnosti a zvědavosti. Za moc však nestojí a pouze uráží inteligenci diváka i hlavních postav jelikož se tam hromadí šílenosti všeho druhu: nepochopitelně odpuštěné a nebo spíše zapomenuté zrady, nelogičnosti, rozporuplné chování, teleportace, či dokonce nejedno zmrtvýchvstání některé z postav. PS: Byla to zajímavá jízda, ale pokud nejste dobrodruh jako já, je dobré vědět, kdy se sledováním přestat. Celkově hodnotím 60% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po jednom velkém restu co sem měl v podobě Game of Thrones, sem se po doporučení více známých vrhl na Vikings. Po dvou sériích mohu zatím konstatovat mírné zklamání, krom Ragnara zatím žádná výrazná postava a není to ani tak krvavé jak sem očekával. Uvidíme co bude dále. První série 7,5/10. Druhá Série 7/10. Třetí série lepší než obě předchozí. Hlavně díky posledním 3-4 dílům a díky dění v Paříži. Floki chci Tě vidět umřít hroznou smrtí :-) Třetí série 8/10. 4. Série - 7/10* ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, kterému ale do plného hodnocení chybí lepší příběh, výraznější postavy a více se hodící hudba. Uvidíme, co se z toho dál vyklube. První řada - 80% ... Co tvůrci nedotáhli v první řadě, dodělali v druhý. Hustej nářez. Druhá řada - 95% .... Třetí řada - 100% ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (84)

  • Lagertha (Katheryn Winnick) má ve filmu náušnice pověšené na současných bižuterních měděných háčcích s kuličkami. (Geriel)
  • V epizodách Znamení (2020) a Ztracené duše (2020) se objevil slavný hokejista Brent Burns, hrající v NHL za klub San Jose Sharks. Zahrál si osobního strážce krále Haralda (Peter Franzén) jménem Skane. (fnc)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama