Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bývalý šerif Kevin Costner se vydává s manželkou DIanou Lane, zachránit svého vnuka ze spárů vidlácké rodiny, do které se přiženila jejich snacha. Ze začátku je film i přes pomalé tempo působivý, ale čekal jsem trochu silnější gradaci a hlavně rozuzlení. Costner je jako zarputilý děda vynikající a dost mě zamrzelo, že "zúčtování" bylo méně satisfakční, než jsem doufal. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Taká ta relaxačná, neponáhľajúca sa, retro nezívačka, kde je zopár stočených tém (videných kadetade), ale držajúc pokope civilným lepidlom s iniciálmi KC a DL. Každopádne, kto má doma synka alebo dcérku, toho v niektorých momentoch zauzlí v krku.A tá Rodinka "úžasných " si myslím zaslúžila čo mala. Síce ja by som pritvrdil, ale už by to bolo fantasy. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi celou dobu příčilo to hluboké přesvědčení prarodičů o jejich oprávněném jednání, takže když vyrazí na cestu s cílem uzmout vnuka z náruče jeho matky, musel jsem nad tou nedostatečně obhájenou bláhovostí kroutit hlavou. Nakonec to samozřejmě vygraduje do vesměs předvídatelné hardcore redneck tragédie, což snímku láme vaz podruhé a překračuje to tím pomezí mezi obstojně vystavěným sociálním dramatem a melodramatickou srágorou. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Původní rozhodnutí je snad vzhledem k situaci a ztrátě syna pochopitelné, ale úplně v pořádku také není. Naštěstí se změní v něco, co už smysl dává, těžko to však šlo provést jinak, když Weboy je tu nechvalně známí pojem. Závěr byl tedy očekávaný, což ději na kvalitě neubírá, protože i on sám dokáže překvapit a hlavně je tu cesta k němu. Ještě pohodová road movie s kamerou kochající se okolní krajinou a záblesky westernu, který v druhé polovině dostává větší prostor. Příběh výborně graduje, čím blíže k cíli, tím hustší je jeho atmosféra. Scéna večeře i v tichu dokáže mluvit, právě tam se vše láme a potvrzuje, že to bude ještě složitější, než se dosud zdálo. Ale nejsou tu jen oni, je tu také Peter v podání Booboo Stewarta. Více scén s Diane Lane by neškodilo, tam ta chemie prostě byla. 75% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy natahané některé sekvence a dialogy, jinak extrémně nepříjemný film (jako Noční zvířata), u kterého člověk skoro od začátku ví, že nedopadne kdovíjak dobře, a na to rozuzlení se netěší, i když je mistrně zpracované jak herecky, tak scenáristicky a režijně. Takový ten moc dobrý film, který už ale člověk nechce vidět znovu. 85% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama