Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. Tentokrát očima Jana Kollera. (Česká televize)

Recenze (7)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh o vesnickém Honzovi, ale jak Honza ve Smetanově Lhotě s velkým fotbalem začínal. Vzhledem k různým autorským právům jsou tak opomenuty takové momenty, jako legendární Kollerův rozhovor s Tittelbachem, který třeba mě osobně nikdy až tak vtipný nepřišel, ale prostě ve spojitosti s Kollerem nikdy nesmí chybět: https://www.youtube.com/watch?v=dyirqerEs1c. Trochu mám obavu, že některé momenty (EURO 2004) jak budou rozebírány nejspíše od všech zúčastněných, tak se začnou trochu přejídat, a opakovat. Zde například úplně chyběla zmínka o zbabraném ME 2008. Za mě by se krom úspěchů měli připomínat i méně povedené momenty, kterých se Koller (nebo tvůrci) až na výjimky vyhýbali. ()

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velikán Dino! Zajímavá fotbalová kariéra, ve které se zviditelnil až v pozdějším věku a vynikl díky reprezentaci, která ho vyhoupla na výsluní. Když si vzpomenu na Euro 2004, je ve mě hrdost, že jsem mohl zažít nejlepší generaci velikánů českýho fotbalovýho nároďáku, kde byl Honza nejen její součástí a základním kamenem kostry, ale hlavně nejdůležitější element dané taktiky naší hry. Doufám, že jestli ho někdy někdo překoná v tabulce nejlepšího střelce nároďáku, tak bude z další takové top generace, jaká tady byla kolem toho přelomu století. 90% ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Koller byl jedním z mých nejoblíbenějších fotbalistů a dárců jedinečných rozhovorů, na pohled nemotora, ale s míčem to uměl překvapivě dobře. Chyběly mi vtipné momenty (a že by se jich na Honzu našlo) a spousta podle mě důležitých zápasů, které tu nejsou ani zmíněny. Navíc mi začaly docela vadit finální scény s poděkováním a místy vážně neprofesionální vzhled, který už nejde považovat za útulné rozjímání z křesla u domácího krbu (skutečně se povede rozhovor za jízdy v autě?!). ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě předtím, než čeští fotbalisté na mezinárodní úrovni děsili nejednoho soupeře, neodhadla Sparta potenciál tohohle dlouhána, kterého si vytáhla z divizního klubu. A Janu Kollerovi se začalo dařit až v Belgii. Kromě gólů „proslul“ i památným rozhovorem po derby Sparty s Klokany, ve kterém vystřídal Pavla Nedvěda, a po minutě a půl na hřišti rozhodl o vítězství. A i první komentář pro tenhle dokument (o sexu) nezačíná zrovna slavně. Důležité ale je, co předváděl na hřišti. Nebylo toho málo. A třeba systém v národním mužstvu na něm začal stavět a přizpůsobovat se jeho fyzickým přednostem. Přišly velké úspěchy i hořké pády mužstva (sudí Pierluigi Collina a nával vzteku z podivně odpískané penalty proti Nizozemsku i památná jízda týmu o čtyři roky později na EURU 2004, kterou smolně utnuli Řekové), sám Koller dobře zmapoval i svoje klubová zastavení včetně dobrodružného angažmá v ruské Samaře. Celkově nijak zvlášť vybočující dokumentární cyklus. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Euro a zápas s holanďany ten se bude rozebírat asi v každém díle, ale proč se nemluví o zbabrané kvalifikaci na ms 2002. Přitom Kollerovo vyloučení na Islandu bylo považováno za rozhodující okamžik celé kvalifikace a porážka tam nás stála přímý postup. Baráž s Belgií jsme pak díky řepkově blikanci nezvládli a přitom na postup nám chyběly jenom dva body. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama