Reklama

Reklama

České fotbalové legendy


Milan Baroš (E09)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Ondřej David

Hrají:

Milan Baroš

Obsahy(1)

Mezi lety 1996–2004 byli čeští fotbalisté respektováni jako jedni z nejlepších na světě. Jednotlivým hráčům se tím rozjela hvězdná angažmá v nejznámějších evropských klubech. Sledujme individuální kariéry fotbalových celebrit na pozadí klíčových turnajů – ME 1996, ME 2000 a ME 2004. Tentokrát očima Milana Baroše. (Česká televize)

Recenze (4)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že ani u Baroše se nezašlo víc do hloubek některých více kontroverzních situací (Druhý odchod z Baníku) potažmo že se díl opět soustředí spíše jen na to pozitivní z jeho kariéry, a netroufne si šlápnout třeba i do jeho špatných výkonů v repre v posledních letech. Zajímavé bylo přiznání okolo odchodu z Liverpoolu, ačkoliv je otázka, jak moc by mu pomohlo, kdyby tam tehdy zůstal. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkné zopakování slavných událostí, které jsem samozřejmě tehdy viděl v přímém přenosu. Zdá se mi, že bylo vynecháno Barošovo angažmá v Lyonu. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem kovanej Sparťan a rivalita s Baníkem je druhá nejsilnější v náší čeklíg, tak pro Mildu jsem měl slabost. O jeho formě, kdy se ze žolíka propracoval na neodmyslitelnou součást top útočníků našeho nároďáku (společně s Dinem), kdy byl dominantní, střelecky vyspělej a v soubojích jeden na jednoho možná v dané době nejlepší na světě, netřeba mluvit. Tak i o jeho fantastické kariéře! Vše podtrhl nejlepším střelcem ME 2004 a samozřejmě titulem v LM s Lpoolem. Navíc srdcař. I přes to, že srdcař Baníku, smekám, páč tyhle borce zarytí v domácí půdě, žeru! 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přímočarý tah na bránu, skvělý výběr místa v pokutovém území, zarputilost, soutěživost. Buldok Baroš z Vigantic skoro každý den absolvoval předlouhou cestu autem do Ostravy na tréninky. Velmi mladý se propracoval do prvního týmu Baníku a pořád coby mladík zamířil rovnou do velkého klubu – anglického Liverpoolu. Kde, jak přiznal, nejprve nestíhal. Tak či onak se stal prvním českým vítězem prestižní Ligy mistrů. A jak následně trefně připomenul, se Šmicrem se jim podařilo hrát dva nejkrásnější zápasy historie (vedle památného finále s AC Milán, kdy Liverpool o přestávce prohrával o propastné tři branky, to bylo ještě úžasné ofenzivní představení Čechů na EURU 2004 proti Holanďanům). Právě v národním týmu se před klíčovým šampionátem zbavil nálepky věčného žolíka a stal se před Rooneym a van Nistelrooyem nejlepším střelcem turnaje. Škoda, že zranění rozložila tým pro následující MS 2006, který měl určitě na víc. Někomu možná bude chybět zmínka o dalších klubech (Lyon, Portsmouth, i ty po návratu domů), ale celkově jeden z těch lepších dílů. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama