Reklama

Reklama

Takeši Kitano

(TV film)
  • Francie Citizen Kitano

Obsahy(1)

Drsňák s koltem proklatě nízko a televizní komik. Dvě tváře slavného japonského herce... Malý velký muž. Měří prý jen 165 centimetrů, ale významem se řadí mezi filmové velikány. V rodném Japonsku ho zná každé malé dítě: Takeši Kitano se totiž několikrát týdně objevuje v televizi. Zatímco vavříny ze světových filmových festivalů si (jako herec i režisér) vysloužil za temné snímky plné násilí, v Japonsku už celá desetiletí patří mezi nejoblíbenější baviče. Mezi jeho nejznámější režijní počiny patří snímky Ohňostroj, Samuraj či Kikudžiro. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dozvěděla jsem se něco o velmi různorodé tvorbě a podstatně méně o  životě japonského filmaře/malíře/komika/režiséra/spisovatele …. Bože, ten chlap ve volných chvílích určitě i peče, vyšívá a skládá ikebanu! Nicméně, i z tohoto krátkého portrétu na mě vykoukl spíš chlápek, který se svým výstředním chování a drzostí v Japonsku vymyká a proto je slavný. Jeho komické převleky mi přišly trapné, jeho obrazy příšerné a popisy jeho chování mi vykreslily muže, který nemá skrupule a chce se zabít. „Řekl jednomu slavnému herci na slavnosti: „Ty ještě žiješ? Chcípni!“ Všichni jsme se mohli potrhat smíchy,“ praví jedna ze zpovídaných hereček….  „Neváhal si dělat legraci z tělesně postižených.“ To jako vážně? Tohle je vtipné? OK, bourá všechny hranice, jak praví francouzský autor jeho životopisu v dokumentu. No bezva, takových rebelů proti všem společenským normám najdete v každé nádražní hospodě nad ránem tucty, i když tedy v méně nápaditých kostýmech. To fakt může obdivovat jen francouzský salóní snob. ____  Dokument byl tedy pro mě zajímavý, protože o takové osobnosti jsem pak ještě musela přemýšlet, ale že bych si Takešiho Kitanu oblíbila? To spíš pravý opak. Nijak mě to nenalákalo najít si jeho tvorbu. SHRNUTÍ: Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. ()

Venkovan

všechny recenze uživatele

Kdybych tohoto 165 cm velikého velikána neznal, tento kousek by mě k němu rozhodně nepřivedl. Zvláštně uchopený dokument. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Umělce jsem v tomto dokumentu na České televizi Artu vůbec neznal. Dýchla na mě zcela jiná kultura, ale o jeho osobním životě jsem se moc nedvěděl. O profesním ano. ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Dokument je zajímavý, částečně estetický. Zahrnuje jak přímé příspěvky od Kitana nebo pár lidí, kteří mají co říci -tak záznamy, archivní materiály atd., přičemž neserióznost chybí zcela. Nicméně svou nízkou/komerční stopáží nepřináší nic podrobného, nic obsáhlého a také něco (nemálo přirozeně) opomíjí ve svém výčtu úplně. Zcela kupříkladu kultovní Battle Royale. Stopáž ale i přesto bere z poměrně širokého spektra informací a co možná nejvíce. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Čekal bych více informací a také lepší zpracování. Tento dokument je velice skromný, Takešiho dětství je jen ve zkratce zmíněno a filmová dráha, jak herecká tak režijní také moc prostoru nedostala. Na ploše padesáti minut se vlastně ani není čemu divit. Ale i tak jsem za životopisné filmy o takových umělcích moc rád a jako nenáročný medailonek svoji roli plní v podstatě velmi dobře. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama